Vladimir Putin AMENINŢĂ Ankara: Orice avion turc care intră neautorizat în Siria va fi doborât

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că doborârea bombardierului rus a fost un "act inamic" al Turciei pentru a face pe placul Statelor Unite, avertizând că forţele ruse vor doborî orice aparat militar turc care va intra în Siria.

24270 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin AMENINŢĂ Ankara: Orice avion turc care intră neautorizat în Siria va fi doborât

Vladimir Putin ameninţă că orice avion turc care intră neautorizat în Siria va fi doborât (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Dacă doborârea avionului rus ar fi fost un accident, aşa cum susţine Turcia, ar fi trebuit să prezinte scuze. În schimb, turcii au căutat susţinerea NATO", a declarat Putin, conform Corriere della Sera.

"Nu există nicio posibilitate de a ajunge la un acord cu Turcia. Prin doborârea bombardierului Suhoi Su-24, poate că Turcia a vrut să facă pe placul Statelor Unite, poate că autorităţile turce au vrut să arate Statelor Unite şi Uniunii Europene că sunt un partener de încredere", a adăugat liderul rus, trecând la ameninţarea directă a Ankarei.

"Dacă până acum aviaţia militară turcă încălca frecvent spaţiul aerian sirian, să o facă şi acum!", a avertizat Vladimir Putin, amintind că Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 pe teritoriul Siriei.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat grav după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turcă. Moscova a avertizat că incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor bilaterale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici