Vladimir Putin primeşte un tractor la împlinirea a 70 de ani. Cine i-a dăruit acest cadou

Un tractor este unul dintre cele mai ciudate cadouri pentru Vladimir Putin, în contextul în care preşedintele Rusiei a împlinit vineri 70 de ani, scrie BBC.

4421 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin primeşte un tractor la împlinirea a 70 de ani. Cine i-a dăruit acest cadou

I-a fost dăruit de preşedintele belarus Alexander Lukaşenko, a cărui ţară se mândreşte cu o fabrică de tractoare.

Lukaşenko a confirmat vestea în timp ce vizita Sankt Petersburg, pentru discuţii.

Putin a primit alţi lideri ai statelor ex-sovietice. Confruntat cu contraatacuri ucrainene reuşite, el a lăsat să se înţeleagă că există probleme în această săptămână.

Lukaşenko, autointitulat "ultimul dictator" al Europei, care se află la putere chiar mai mult timp decât liderul rus, din 1994, şi a cărui administraţie se află, de asemenea, sub sancţiuni occidentale, a venit la Sankt Petersburg cu un certificat cadou pentru un vehicul fabricat în Belarus.

Fabrica de tractoare din Minsk este nava amiral a industriei belaruse.

Nu a fost imediat clar cum a reacţionat Putin la cadou, care a trebuit să concureze cu muntele de pepeni primit de la preşedintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon.

Împreună cu cadourile au venit şi laudele la adresa lui Putin pentru "transformarea imaginii Rusiei, consolidarea suveranităţii şi a capacităţii sale de apărare şi protejarea intereselor sale naţionale", după cum a spus şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.

Ramzan Kadîrov, liderul cecen al Ceceniei, susţinut de Moscova, a spus că este "patriotul numărul unu în lume".

Liderul nord-coreean Kim Jong-un l-a felicitat pentru că "a zdrobit provocările şi ameninţările Statelor Unite".

Duşmanii lui Putin au folosit din nou ocazia zilei sale de naştere pentru a-l descrie ca pe un criminal de război care încearcă să distrugă o altă ţară în timp ce o ruinează pe a sa.

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a cerut armatei ruse să îl respingă şi să refuze să lupte în război, spunând că Putin "se ascunde într-un buncăr în loc să stea" alături de soldaţii săi.

În capitala Cehiei, Praga, demonstranţii l-au ironizat pe preşedintele Rusiei, purtând un manechin uriaş care îl înfăţişa ca un împărat gol, aşezat pe o toaletă aurită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici