Vladimir Putin şi Emmanuel Macron au discutat despre situaţia din Siria

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi omologul său francez Emmanuel Macron au purtat, vineri, o conversaţie telefonică legată de situaţia din Siria, a anunţat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează site-ul agenţiei Tass.

3763 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi Emmanuel Macron au discutat despre situaţia din Siria

Vladimir Putin şi Emmanuel Macron au discutat despre situaţia din Siria

Putin şi Macron au convenit ca miniştrii Apărării şi de Externe din cele două state să menţină dialogul pentru a evita escaladarea tensiunilor din Siria.

”Cele două părţi au schimbat păreri cu privire la actuala situaţie din Siria, care a escaladat după presupusul atac chimic din oraşul Duma”, a transmis Peskov.

Preşedintele Rusiei a cerut demararea unei investigaţii imparţiale în oraşul sirian Duma şi a atras atenţia că toate părţile trebuie să se abţină de la ”acuzaţii nefondate” până când se încheie ancheta privind atacul chimic.

”Cel mai important este să avem o atitudine rezervată şi să nu facem paşi periculoşi care ar putea reprezenta o încălcare grosolană a Cartei ONU şi care să aibă consecinţe impredictibile”, a adăugat Peskov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici