Von der Leyen e preocupată de activităţile Chinei şi vrea intensificarea securităţii în Asia-Pacific

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a afirmat, în cursul unei vizite în Filipine, că securitatea Europei este strâns legată de cea a zonei Asia-Pacific, exprimând preocupări că invazia rusă în Ucraina poate inspira China să comită atacuri, inclusiv să anexeze Taiwanul.

332 afișări
Imaginea articolului Von der Leyen e preocupată de activităţile Chinei şi vrea intensificarea securităţii în Asia-Pacific

Ursula von der Leyen este preocupată de activităţile Chinei şi vrea intensificarea securităţii în Asia-Pacific

Ursula von der Leyen s-a întâlnit luni cu Ferdinand Marcos, preşedintele statului Filipine, cei doi stabilind intensificarea relaţiilor comerciale, economice şi în materie de securitate. Uniunea Europeană va relua negocierile cu Filipine pe tema semnării unui acord de liber-schimb.

Ursula von der Leyen a insistat pentru intensificarea cooperării, susţinând că invazia militară rusă în Ucraina arată că liderii autoritarişti "sunt dispuşi să dea curs ameninţărilor".

"Războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei zdruncină fundamentul ordinii internaţionale. Este o încălcare a Cartei ONU şi a principiilor fundamentale ale dreptului internaţional, precum integritatea teritorială şi suveranitatea. De aceea, Europa susţine lupta curajoasă a Ucrainei împotriva agresorului, întrucât utilizarea ilegală a forţei nu poate fi tolerată, nici în Ucraina, nici în zona Indo-Pacifică. Securitatea Europei şi securitatea zonei Indo-Pacifice sunt indivizibile. Provocările la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli, în lumea noastră interconectată, ne afectează pe toţi", a susţinut preşedintele Comisiei Europene, potrivit agenţiei The Associated Press.

"Suntem preocupaţi de intensificarea tensiunilor în zona Indo-Pacifică", a insistat Ursula von der Leyen, fără a menţiona China, reiterând că Uniunea Europeană susţine o zonă Indo-Pacifică liberă şi deschisă.

Cu ocazia unui seminar desfăşurat în Manila, Ursula von der Leyen a denunţat "demonstraţiile de forţă" ale Beijingului în Strâmtoarea Taiwan, precum şi în Marea Chinei de Est şi în Marea Chinei de Sud. China are o serie de dispute de tip teritorial cu Filipine, Brunei, Vietnam şi Malaysia.

China condamnă constant intensificarea prezenţei militare a Statelor Unite şi a altor naţiuni membre NATO în zona Asia-Pacific, mai ales cooperarea politică şi militară cu Taiwanul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
china,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici