Washington retrage un număr de agenţi diplomatici din Egipt din cauza violenţelor

Statele Unite au anunţat vineri seară plecarea din Egipt a unora dintre agenţii lor diplomatici şi consulari din cauza problemelor politice care afectează ţara şi după moartea unui american raportată de presa oficială egipteană.

115 afișări
Imaginea articolului Washington retrage un număr de agenţi diplomatici din Egipt din cauza violenţelor

Washington retrage un număr de agenţi diplomatici din Egipt din cauza violenţelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La 28 iunie, departamentul de Stat a autorizat unui număr limitat de angajaţi guvernamentali şi familiilor lor să părăsească Egiptul din cauza problemelor politice şi sociale care se află în desfăşurare", conform unui comunicat.

Departamentul de Stat a solicitat de asemenea cetăţenilor americani care pleacă în Egipt sau celor care locuiesc acolo să raporteze călătoriile lor şi să rămână extrem de vigilenţi pentru propria lor securitate.

Două persoane printre care un american au fost ucise în curdul ciocnirilor violente de vineri de la Alexandria între partizanii şi opozanţii preşedintelui Mohamed Morsi, aflat în funcţe de un an, cu ocazia manifestaţiilor rivale care au adunat zeci de mii de persoane peste tot în Egipt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici