Washingtonul pregăteşte noi sancţiuni vizând Moscova, în coordonare cu UE

Statele Unite pregătesc - în strânsă coordonare cu Uniunea Europeană (UE) - noi sancţiuni economice vizând Rusia, acuzată de agresiune asupra Ucrainei, a anunţat Casa Albă în prima zi a Summitului NATO de la Newport, în Ţara Galilor.

616 afișări
Imaginea articolului Washingtonul pregăteşte noi sancţiuni vizând Moscova, în coordonare cu UE

Washingtonul pregăteşte noi sancţiuni vizând Moscova, în coordonare cu UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statele Unite pregătesc noi sancţiuni. Lucrăm în coordonare cu europenii", a declarat Ben Rhodes, un consilier pentru Securitate Naţională al lui Barack Obama, într-o conferinţă telefonică.

"Dacă Rusia continuă să agreaveze situaţia (în Ucraina), suntem pregătiţi să exercităm o presiune şi mai mare", a adăugat el.

Rhodes nu a oferit detalii despre sancţiunile avute în vedere la Washington.

UE urmează să anunţe vineri după-amiaza o nouă serie de sancţiuni vizând Rusia, decise de către liderii europeni în urma unor informaţii despre participarea unor trupe ruseşti la confruntări armate, alături de rebeli proruşi, în estul Ucrainei.

Propunerile avansate de către Comisia Europeană (CE) prevăd aprofundarea sancţiunilor economice din faza trei decise la sfârşitul lui iulie şi care vizează accesul pe pieţe de capitaluri, apărarea, bunurile cu dublă folosinţă civilă şi militară şi tehnologii sensibile.

În total, numele a aproximativ 20 de personalităţi "provenind din cercurile puterii şi din anturajul" preşedintelui rus Vladimir Putin ar putea să fie înscrise pe lista cu persoane vizate de o blocare a averilor şi o interdicţie de a călători în UE, potrivit unei surse europene.

Uniunea ar putea să-l înscrie pe ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu pe lista de persoane vizate de sancţiuni, pentru atingere adusă suveranităţii Ucrainei, au anunţat joi surse europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici