Zece persoane reţinute în Sicilia, în cazul celor 52 de imigranţi morţi în cala unei nave

Procurorii din Sicilia au reţinut zece suspecţi acuzaţi de trafic de persoane şi crimă, pentru că ar fi înghesuit zeci de imigranţi în cala unei ambarcaţiuni în care au fost găsite 52 de cadavre săptămâna aceasta, relatează Associated Press în pagina electronică.

115 afișări
Imaginea articolului Zece persoane reţinute în Sicilia, în cazul celor 52 de imigranţi morţi în cala unei nave

Zece persoane reţinute în Sicilia, în cazul celor 52 de imigranţi morţi în cala unei nave (Imagine: HEPTA)

Comandantul poliţiei din Palermo, Carmine Mosca, a declarat vineri că supravieţuitori de pe ambarcaţiunea care a traversat Marea Mediterană au povestit cum traficanţii înarmaţi cu cuţite îi împingeau pe imigranţii care încercau să iasă din cala navei pentru a putea respira.

Procurorul din Palermo Maurizio Scalia a precizat că persoanele reţinute, membri ai echipajului navei, erau şapte marocani, doi sirieni şi un libian.

Cadavrele celor 52 de imigranţi morţi în cala navei au fost aduse la Palermo joi seara, iar vineri au fost supuse autopsiilor.

În opinia oficialilor, imigranţii au murit cel mai probabil asfixiaţi. Scalia a afirmat că în cala navei se aflau aproximativ 60 de persoane. Ambarcaţiunea avea o lungime totală de 20 de metri, iar cala, în care se afla motorul navei şi avea înălţimea de numai un metru, avea doar două geamuri mici.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici