Zelenski avertizează că Ucraina va recupera Crimeea şi semnalează că nu vrea armistiţiu cu Rusia

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, că Administraţia de la Kiev intenţionează să recupereze regiunea Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi a semnalat că nu vrea armistiţiu cu Rusia pe linia frontului din estul Ucrainei.

8013 afișări
Imaginea articolului Zelenski avertizează că Ucraina va recupera Crimeea şi semnalează că nu vrea armistiţiu cu Rusia

Ucraina va recupera Crimeea de la Rusia prin orice modalitate pe care o consideră corectă, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei Reuters, precizând că se consultă cu alte ţări înainte de a trece la acţiuni.

Cu ocazia reuniunii Platformei Crimeea, Zelenski a subliniat că Administraţia de la Kiev are deja o strategie de reconstrucţie a Crimeei. "Am elaborat deja o strategie de reconstrucţie în Crimeea după expulzarea forţelor de ocupaţie ruse (...)", a afirmat preşedintele Ucrainei, citat de agenţia Ukrinform.

Liderul de la Kiev a părut să respingă din nou ideea negocierilor cu Rusia pentru un armistiţiu, subliniind că Ucraina nu va accepta oprirea luptelor pe actuala linie de conflict din estul ţării.

Săptămâna trecută, Volodimir Zelenski a afirmat că pacea cu Rusia nu este posibilă atât timp cât trupele ruse sunt pe teritoriul ucrainean, cerând mai întâi retragerea armatei ruse pentru a exista perspective de negocieri. "Oamenii care ucid, violează, atacă oraşele noastre civile cu rachete de croazieră zilnic nu pot să vrea pacea", a declarat Volodimir Zelenski joia trecută, după întâlnirea pe care a avut-o în oraşul Lviv cu secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, şi cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

"Trupele ruse trebuie mai întâi să părăsească teritoriul nostru, apoi vom vedea", a subliniat Volodimir Zelenski, reiterând că nu are încredere în Rusia.

Administraţia de la Moscova a acuzat Kievul în mai multe rânduri că evită negocierile de pace, care sunt întrerupte de multe luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici