VIDEO  Zelenski, veşti bune din prima linie: armata desfăşoară o înaintare destul de rapidă şi puternică în sudul Ucrainei

  • Zelenski vine cu veşti bune despre reuşitele armatei ucrainene şi vorbeşte, totodată, despre moralul ridicat al soldaţilor.
  • Acesta anunţă că zeci de aşezări au fost deja eliberate de invadatorii ruşi.
5040 afișări
Imaginea articolului Zelenski, veşti bune din prima linie: armata desfăşoară o înaintare destul de rapidă şi puternică în sudul Ucrainei
„Astăzi avem veşti bune din prima linie, anunţă preşedintele ucrainean, pe pagina sa de Facebook. 
 
Prima veste bună ar fi că „armata ucraineană desfăşoară o înaintare destul de rapidă şi puternică în sudul ţării noastre, în cadrul operaţiunii actuale de apărare”, spune Zelenski
 
Acesta anunţă că zeci de aşezări au fost deja eliberate de aşa numitul referendum rusesc numai în această săptămână, în regiunea Kherson, Harkov, Luhansk şi regiunea Doneţk.
 
În special, conform rapoartelor militare din regiunea Kherson: aşezările Lyubymivka, Khreshchenivka, Zolota Balka, Bilyaivka, Ukrainka, Velyka şi Mala Oleksandrivka, şi Davydiv Brid au fost eliberate de la ruşi şi stabilizate, spune preşedintele. „Şi aceasta este departe de a fi o listă completă”. 
 
Şeful de stat este încrezător că Ucraina va câştiga: „Războinicii noştri nu se opresc. Şi este doar o chestiune de timp până când îl vom alunga pe ocupant de pe tot teritoriul nostru”, promite Zelenski. 
 
Preşedintele ucrainean reiterează, totodată, importanţa sprijinului financiar primit din partea Statelor Unite şi spune că  „victoria Ucrainei va demonstra cât de mult poate contribui ţara la puterea globală a libertăţii şi a democraţiei”. 
 
 
Marţi, Zelenski a transmis că „perspectiva acestei lupte rămâne însă evidentă: tot mai mulţi invadatori încearcă să fugă, mai multe pierderi pentru armata inamică, mai multă înţelegere că Rusia a făcut o greşeală mergând la război împotriva Ucrainei.Nu poţi învinge o naţiune care e unită şi ştie pentru ce luptă”.
 
Zelenski dă asigurări că „nici manipularea şi nici crimele săvârşite de Rusia” nu vor stopa ucrainenii să lupte pentru libertate şi „întoarcerea la viaţa normală”.  
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici