Video Gândurile lui Cristoiu: Suceava este un caz de ceauşism. Acolo a domnit teroarea, chiar dacă medicii cădeau, se infectau / Bolnavii de coronavirus sunt comunicaţi după ce au murit

  • Ion Cristoiu: E un specific al crizei de sănătate în România, şi anume, că numărul cel mai mare este din spitale
  • Ion Cristoiu: Nu se fac testări pentru că dacă le faci vei ajunge la un număr foarte mare de oameni infectaţi
  • Ion Cristoiu: În spitalul din Suceava a domnit teroarea, chiar dacă medicii cădeau, se infectau, nu se putea spune
  • Ion Cristoiu: Bolnavii de coronavirus sunt comunicaţi după ce au murit
  • Ion Cristoiu: A încerca să falsifici datele unei tragedii pentru ca să câştigi capital electoral, este dezastruos
2191 afișări

Ion Cristoiu spune că există o particularitate a crizei mondiale aici, în România, şi asta pentru că multe cazuri vin din spitale. Jurnalistul a afirmat, în emisiunea “Gândurile lui Cristloiu”, că pentru a rămâne la un număr mic de îmbolnăviri, sunt testaţi puţini oameni.

 

Redăm idelile principale:

E un specific al crizei de sănătate planetară în România, şi anume, că numărul cel mai mare este din spitale. Nu s-au făcut teste pentru că noi trăim într-un ceauşism absolut. Ce numesc eu ceauşism... prăpastia între realitatea de fiecare zi, pe care o vedeam cu toţii, şi propaganda oficială. Nu cred că a existat în istoria omenirii o asemenea prăpastie. Şi regimurile democratice încearcă să înfrumuseţeze realităţile.

Pe vremea lui Ceauşescu nu era lapte şi din punct de vedere oficial a ajuns să se spună că curg râuri de lapte şi miere.

Această prăpastie s-a adâncit şi a dus până la urmă la crăparea din decembrie 1989. Atunci s-a prăbuşit statul român, nu Ceauşescu, ci statul. Tocmai din cauza acestui ceauşism care făcea imposibilă transmiterea unor semnale în legătură cu realitatea

Aşa se întâmplă în regimul Iohannis, nu se fac testări pentru că dacă le faci vei ajunge la un număr foarte mare de oameni infectaţi. Dacă aţi observat, în mod iresponsabil, dl  Ludovic Orban se laudă peste tot cu numărul mic de infectaţi şi morţi. Este o crimă să facă aşa ceva, în primul rând morală, pentru că, şi dacă ar fi aşa, nu poţi face propagandă pentru guvernul tău. Şi unul dacă a murit tot e o problemă.

E limpede că pentru a putea spune această chestie falsă, el trebuie să falsifice realitatea. Am avut exemplul Sibiul, unde, deşi crăpa spitalul, nu se putea spune

Suceava este un caz de ceauşism. Nu credeam că la 30 de ani de la Revoluţie, o ţară membră NATO, să se pună problema dacă oamenii pot spune adevărul. În spitalul din Suceava a domnit teroarea, chiar dacă medicii cădeau, se infectau, nu se putea spune.

Într-o seară, asistentele de la un spital din ţară au intervenit prin telefon, dar să aibă vocea distorsionată, vă imaginaţi în ce stadiu a ajuns ceauşismul?

Faptul că presa locală nu poate să spună nimic, faptul că oamenii mai ales din spitale nu pot să spună adevărul, că nu e bine manageriat, faptul că bolnavii de coronavirus sunt comunicaţi după ce au murit. Şi aici ei sunt obligaţi pentru că mor şi familia vrea să ştie de ce. Dacă nu ar fi murit, oamenii erau bolnavi de coronavirus fără să se recunoască.

Această prăpastie între realitatea crizei şi felul în care e prezentată îşi are principala cauză că Ludovic Orban, Klaus Iohannis, partidul de guvernământ nu a înţeles un lucru: a încerca să falsifici datele unei tragedii, pentru ca să câştigi capital electoral, este dezastruos.

Suceava este în carantină, dar era în carantină de când a pus mâna pe ea un baron local. Judeţe întregi sunt tranformate în feude, domneşte unu, nu telefonează nimeni, acum am fost obligaţi să punem în carantină.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici