Video ŞTIRILE OREI 09.00 | 10 APRILIE 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

119 afișări

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general, respectiv Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu, susţin miercuri, 10 aprilie, interviul cu ministrul Justiţiei. Este pentru prima oară când Augustin Lazăr şi Tudorel Toader vor sta faţă în faţă după acuzaţiile aduse procurorului general.

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de azi dezbaterea şi votul asupra moţiunii simple adresate ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda a declarat, însă, că dacă nu va fi cvorum, şedinţa va fi reprogramată.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că cei trei marinari români răpiţi, pe 3 martie, de pe o navă în largul apelor statului Togo, au fost eliberaţi şi vor fi repatriaţi în zilele următoare.

Astăzi are loc cea de-a patra rundă de negocieri între Consiliul UE şi Parlamentul European pentru funcţia de procuror şef european, pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, părţile neajungând la nicio soluţie după primele trei întâlniri.

Partidul Likud, al premierului în funcţie Benjamin Netanyahu, se clasează pe primul loc în urma scrutinului legislativ din Israel, surclasând coaliţia Albastru & Alb, a lui Benny Gantz, fost şef al Statului Major al armatei israeliene, potrivit rezultatelor parţiale anunţate după numărarea a 93% din voturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici