Moment inedit la Jocurile Olimpice. O ciclistă s-a bucurat crezând că a câştigat medalia de aur / „Am greşit. Nu, nu ştiam"

  • Moment inedit la cursa feminină de şosea la Jocurile Olimpice, Annemiek van Vleuten din Olanda a trecut linia de sosire cu braţele în aer celebrând "victoria".
  • Totuşi sportiva nu era prima ce trecuse linia de sosire de pe Fuji Speedway.
  • Câştigătoarea medialiei olimpice, Anna Keisenhofer din Austria, trecuse deja linia cu 2 minute mai devreme.
  • Annemiek van Vleuten rămâne însă cu o performanţă importantă, medalia de argint.
7494 afișări
Imaginea articolului Moment inedit la Jocurile Olimpice. O ciclistă s-a bucurat crezând că a câştigat medalia de aur / „Am greşit. Nu, nu ştiam"

Cursa feminină de ciclism pe şosea a oferit un moment inedit. Una dintre favoritele cursei a trecut linia de sosire pe locul doi, dar a celebrat momentul crezând că a obţinut medalia de aur.

Trecând peste linia de sosire, Annemiek van Vleutendar s-a îmbrăţişat cu colegele de echipă şi a celebrat înainte să i se spună că a terminat în realitate pe doi. Cicliştii din cursa olimpică nu pot vorbi cu echipa şi directorii sportivi prin intermediul comunicaţiilor radio, aşa cum sunt obişnuiţi să facă în alte curse şi se pare că van Vleuten şi coechipierele ei nu erau conştiente de faptul că austriaca era în faţă.

Confuzia a venit din fapul că în debutul cursei mai multe sportive s-au implicat într-o evadare. Acestea au avut un avans de peste 10 minute care a fost recuperat de pluton pe parcurs. Totuşi cu puţin peste 40 de km înainte de final austriaca Anna Keisenhofer le-a desprins pe o căţărare pe colegele de evadare şi a plecat singură. În spate, pelotonul le-a prins din spate pe colegele de evadare alea austriecei, dar Annemiek van Vleutendar neavând comunicaţii radio nu au ştiut că o sportivă a rămas în faţă.

„Am greşit. Nu, nu ştiam că mai există un sportiv în faţă. Când Plichta şi Shapira au fost prinşi, am crezut că am câştigat aurul", a spus Annemiek van Vleuten.

Deşi rutierii nu sunt capabili să vorbescă cu echipa prin comunicaţii radio la cursa olimpică, li se oferă de obicei distanţele, timpii şi alte informaţii despre cursă prin alte mijloace cu ar fi tablele albe purtate de motocicliştii care însoţesc plutonul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici