Google te ajută să găseşti mai uşor piesa care ţi-a rămas în cap. E suficient să o fredonezi!

  • Google face concurenţă serioasă Shazam-ului cu noua funcţie de căutare a muzicii
  • ”Hum To Search” îţi găseşte piesa căutată chiar şi atunci când nu ştii titlul sau măcar versuri din ea
  • E suficient să cânţi, să fredonezi sau să fluieri ce-ţi aminteşti din melodie
581 afișări
Imaginea articolului Google te ajută să găseşti mai uşor piesa care ţi-a rămas în cap. E suficient să o fredonezi!

Google te ajută să găseşti mai uşor piesa care ţi-a rămas în cap. E suficient să o fredonezi!

Ai auzit o piesă, nu ştii cum se cheamă şi nu-ţi aminteşti nici versurile prea bine? Google te ajută acum să o găseşti. E suficient să o cânţi, să o fredonezi sau chiar să o fluieri.

'Hum To Search' este numele noii funcţii Google care te aduce mai aproape de piesele care ţi-au rămas în cap. Funcţionalitatea a fost anunţată la evenimentul Google Search On şi o poţi folosi începând de azi.

E suficient să deschizi aplicaţia Google Search sau să foloseşti widget-ul de Google Search, să apeşi pe microfon şi pe butonul "Search a song". În plus, dacă foloseşti un Asistent Google, îl poţi întreba direct pe el, "Hey Google, what's this song?". De aici, ai 10-15 secunde în care poţi să fredonezi melodia la care te gândeşti. Google îţi va livra mai multe variante, în frunte cu piesa care se potriveşte cel mai bine cu ce ai cântat tu.

"Când fredonezi o piesă în Search, modelele noastre de învăţare automată transformă înregistrarea într-un şir de cifre, care reprezintă linia melodică a piesei. Modelele noastre sunt antrenate să identifice piesele din mai multe surse, atât de la oameni care fluieră sau fredonează cât şi din înregistrări de studio sau concerte", spun cei de la Google.
Deocamdată, căutarea melodiilor funcţionează în 20 de limbi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici