Pink Floyd analizează vânzarea catalogului muzical, inclusiv „Dark Side of the Moon”

Trupa rock britanică Pink Floyd analizează posibilitatea de a-şi vinde catalogul de muzică înregistrată, care include unele dintre cele mai bine vândute albume din istorie, relatează Bloomberg.

1579 afișări
Imaginea articolului Pink Floyd analizează vânzarea catalogului muzical, inclusiv „Dark Side of the Moon”

Pink Floyd analizează vânzarea catalogului muzical, inclusiv „Dark Side of the Moon”

Reprezentanţii trupei au luat legătura cu potenţiali cumpărători, potrivit a trei persoane familiarizate cu această chestiune, care au cerut să nu îşi păstreze anonimatul. Discuţiile au început în ultimele zile şi este prea devreme pentru a şti care va fi rezultatul, au spus acestea. Reprezentanţii trupei nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Pink Floyd încearcă să profite de ceea ce a fost o piaţă efervescentă a drepturilor muzicale şi să obţină un contract în valoare de sute de milioane de dolari. Chiar anul trecut, Bob Dylan şi-a vândut înregistrările către Sony Music într-o tranzacţie estimată la peste 150 de milioane de dolari. Tranzacţiile pentru cataloagele de compoziţii au depăşit 300 de milioane de dolari.

Deşi piaţa pentru unele drepturi muzicale a început să se calmeze, acest lucru nu ar trebui să afecteze o trupă precum Pink Floyd. Grupul a vândut 75 de milioane de discuri numai în Statele Unite, pe locul zece într-un clasament al artiştilor, potrivit Recording Industry Association of America, ceea ce înseamnă cam de două ori mai multe decât Bob Dylan.

Trupa s-a format în 1965 sub conducerea solistului de atunci, Syd Barrett, care a plecat trei ani mai târziu. Grupul a continuat, producând o serie de albume populare şi turnee în anii 1970. Albumul lor din 1973 "The Dark Side of the Moon" este unul dintre cele mai bine vândute discuri din istorie.

Cântăreţul şi basistul Roger Waters a părăsit trupa în 1985 şi, mai târziu, şi-a dat în judecată colegii de trupă din cauza folosirii numelui.

Waters şi restul echipei s-au certat de-a lungul anilor, în timp ce trupa, condusă de chitaristul David Gilmour, a continuat să lanseze discuri. Richard Wright a murit în 2008. Atât Waters, cât şi toboşarul Nick Mason sunt în turneu în acest an ca artişti solo.

Ultimul album Pink Floyd, "The Endless River", a fost lansat în 2014. Gilmour şi Mason au lansat luna trecută un cântec sub numele Pink Floyd pentru a susţine Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici