15 lucruri mai puţin cunoscute despre George Michael. Cum a devenit unul dintre cei mai importanţi activişti pentru drepturile comunităţii LGBT şi fashion icon

Cântăreţul britanic George Michael, care a murit de insuficienţă cardiacă la vârsta de 53 de ani, nu a fost doar o vedetă a muzicii pop, ci şi un fashion icon. Totodată, el s-a dedicat activităţilor caritabile şi a militat pentru drepturile comunităţii gay, unele dintre cele mai cunoscute melodii ale sale făcând referire la sexualitatea sa. Iată un top al lucrurilor mai puţin cunoscute despre artist.

15168 afișări
Imaginea articolului 15 lucruri mai puţin cunoscute despre George Michael. Cum a devenit unul dintre cei mai importanţi activişti pentru drepturile comunităţii LGBT şi fashion icon

15 lucruri mai puţin cunoscute despre George Michael. Cum a devenit unul dintre cei mai importanţi activişti pentru drepturile comunităţii LGBT şi fashion icon (Imagine: georgemichael.com)

- George Michael, pe numele său real, Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie, 1963, în marea Britanie. Tatăl său, Kyriacos Panayiotou, de origine cipriotă era patronul unui restaurant, iar mama sa, Lesley Angold Harrison, dansatoare britanică. Bunica din partea mamei era de origine evreiască.

- Michael l-a cunoscut pe Andrew Ridgeley, colegul său din duo-ul Wham!, la  şcoală, când Ridgeley s-a oferit să-l înveţe muzică. Cei doi au alcătuit o trupă de muzică ska, The Executive, iar în 1981 au lansat formaţia Wham! Tot atunci, a fost lansată pentru bărbaţi moda părului tapat, uscat cu foenul

- În 1984, George Michael a făcut parte din primul concert al trupei Band Aid şi a cântat cântecul "Do They Know It's Christmas?" în scop caritabil pentru combaterea foametei din Etiopia.

-  Datorită celui de-al doilea single al artistului, "Faith", care a ocupat locul 1 în SUA şi locul 2 în Marea Britanie, Michael şi-a căpătat imaginea sa iconică cu geacă de piele şi blugi Levis, devenind o figură-cheie a scenei muzicale din anii 80, dar şi în sfera modei.

-  George Michael şi  Elton John au cântat melodia “Don’t Let the Sun go down on me” în premieră la concertul lui Michael de pe stadionul Wembley, in 1991. Cântecul a fost singura melodie number one care a fost înregistrată pe un stadion în aer liber. Încasările au fost donate organizaţiilor caritabile pentru copii, SIDA şi educaţie.

- Michael a dezvăluit că era gay după ce a fost arestat în aprilie 1998 pentru faptul că s-a angajat într-un "un act indecent" în faţa unui poliţist aflat sub acoperire, în Beverly Hills. Pentru acest incident, cântăreţul a primit o amendă şi 80 de ore de muncă în serviciul comuntăţii.

- Filmul său autobiografic, „A Different Story” (2005), cuprinde artişti precum Sting, Mariah Carey, Elton John, Noel Gallagher, Simon Cowell, Geri Halliwell, Boy George şi Andrew Ridgeley.

- George Michael declarase ulterior, după ce a dezvăluit că era gay: "Nu am avut niciodată o problemă morală că am fost gay. Am crezut că mă îndrăgostisem de o femeie în trecut. Apoi m-am îndrăgostit de un bărbat şi mi-am dat seama că tot ceea ce fusese înainte nu era dragoste."

- Cântăreţul a recunoscut într-un interviu că s-a luptat cu depresia după ce l-a pierdut pe partenerul său, designerul Anselmo Feleppa, bolnav de HIV. George Michael declarase atunci: "Prima mea relaţie a fost la 27de ani pentru că nu îmi acceptasem sexualitatea până la vârsta de 24 de ani. Mi-am pierdut partenerul din cauza HIV-ului şi mi-au luat trei ani să depăşesc acest moment; apoi mi-am pierdut mama. Mă simţeam ca şi cum aş fi fost blestemat."

- George Michael a fost luat serios în considerare pentru a fi noul solist al trupei Queen, după moartea lui Freddie Mercury

- De-a lungul carierei sale, a câştigat 21 de premii, dintr-un total de 49 de nominalizări

- Duetul său din 1987 cu Aretha Franklin, “I Knew You Were Waiting (For Me)”, a propulsat-o pe cântăreaţa americană pe locul 1 în clasamentul hiturilor din Marea Britanie

- Darul său de nuntă pentru Prinţul William şi Kate Middleton a fost un cover după cântecul lui Stevie Wonder din  1972, “You and I”, lansat în aprilie 2011

-  În februarie 2006, George Michael a fost arestat pentru posesie de droguri, incident pe care l-a descris drept „o stupiditate, vina mea”, În mai, acelaşi an, a intrat cu maşina în mai multe autoturisme aflate pe strada unde locuia. În octombrie, i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 2 ani după ce a fost găsit inconştient în maşina sa, blocând o intersecţie. Ultimul său arest a fost în septembrie, 2008, într-o toaletă publică din Londra, pentru posesie de droguri.

-  În 2007, în seara Anului Nou, a primit 3 milioane de dolari pentru a cânta o oră la un concert privat în Moscova, cu 300 de invitaţi, la solicitarea miliardarului rus Vladimir Potanin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici