A murit Malcom Young, fondatorul AC/DC

Chitaristul Malcom Young, fondator AC/DC, a murit la vârsta de 64 de ani. Anunţul a fost făcut oficial pe site-ul trupei.

7001 afișări
Imaginea articolului A murit Malcom Young, fondatorul AC/DC

A murit Malcom Young, fondatorul AC/DC (Imagine: acdc.com)

"Astăzi, cu profundă tristeţe anunţăm decesul lui Malcolm Young. Malcolm, alături de Angus, a fost fondatorul şi creatorul AC/DC. Cu o enormă dăruire şi implicare era forţa din spatele trupei. Ca şi chitarist, compozitor şi vizionar, a fost un perfecţionist şi un om unic", anunţă trupa AC/DC pe site

Malcolm Young a anunţat în 2014 că părăseşte definitiv formaţia, după 41 de ani. „Malcolm suferă de demenţă, iar familia vă mulţumeşte că le respectaţi intimitatea“, anunţa familia acestuia, în octombrie 2014. Moartea sa vine la o lună după ce fratele lui, George Young, care a fost producătorul formaţiei, s-a stins din viaţă.

Trupa AC/DC a susţinut, pe 16 mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care promova cel de-al 15-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Într-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)", iar albumele sale s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

AC/DC a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2003.

Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney în 1973.  Formaţia a avut multe schimbări de formulă înainte să lanseze primul lor album, High Voltage, în 1975. 

Malcolm şi Angus erau singurii membri originali rămaşi în trupă. Formula trupei s-a stabilizat până când basistul Mark Evans a fost înlocuit de Cliff Williams în 1977 pentru albumul Powerage. La câteva luni după începutul înregistrărilor pentru albumul Highway to Hell, vocalistul şi unul din compozitorii trupei, Bon Scott, a murit pe 19 februarie 1980 după o noapte de consum excesiv de alcool. 

S-a pus chiar problema ca trupa să se destrame, dar în urma susţinerii din partea părinţilor lui Scott, au decis să continue şi să găsească un nou vocalist. Fostul cântăreţ al trupei Geordie, Brian Johnson a susţinut audiţii şi a fost selectat să-l înlocuiască pe Scott. Mai târziu în acel an, trupa a lansat noul album, Back in Black, care era un tribut pentru Bon Scott. Albumul i-a adus pe noi culmi ale succesului şi a devenit albumul trupei cu cele mai mari vânzări din toate timpurile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici