"Alice în Ţara Minunilor" - încasări de 210,3 milioane de dolari, după doar trei zile de la lansare

Filmul 3D "Alice în Ţara Minunilor", de Tim Burton, a obţinut încasări de 210,3 milioane de dolari în box office-ul internaţional, de vineri până duminică, devenind în SUA pelicula cu cele mai mari încasări în primele trei zile lucrătoare de la lansare şi care nu face parte dintr-o serie.

110 afișări
Imaginea articolului "Alice în Ţara Minunilor" - încasări de 210,3 milioane de dolari, după doar trei zile de la lansare

Johnny Depp, în rolul Pălărierului Nebun

Potrivit Variety, în Statele Unite ale Americii şi Canada, "Alice în Ţara Minunilor" a obţinut încasări de 116,3 milioane de dolari din 3.728 de săli de cinematograf, iar în celelalte ţări în care fost lansat a generat încasări de 94 de milioane de dolari (5.600 de săli de cinematograf din 40 de ţări).

Această fantezie 3D a rulat în 2.063 de săli nord-americane echipate cu proiectoare 3D, dar şi în 188 de săli IMAX, adică aproximativ 65% din totalul sălilor din America de Nord în care a rulat.

Mult anticipata peliculă 3D a făcut obiectul a numeroase plângeri din partea lanţurilor de cinematografe din Europa după ce compania Disney a anunţat că doreşte să micşoreze intervalul de aşteptare dintre lansarea pe marele ecran şi cea pe suport DVD, stabilit de regulă la 16 săptămâni, la doar 12 săptămâni.

Lanţurile de cinematografe europene au ameninţat, însă, că vor boicota filmul lui Tim Burton şi, în cele din urmă, au ajuns la o înţelegere cu studiourile Disney.

Filmul "Alice în Ţara Minunilor" este o reinterpretare a celebrei poveşti a lui Lewis Caroll. În film, Alice, care acum a crescut, se reîntoarce în Ţara Minunilor. Din distribuţie fac parte doi actori fetiş ai lui Tim Burton, Johnny Depp, în rolul Pălărierului Nebun, şi Helena Bonham Carter, soţia regizorului, în rolul Reginei de Cupă, dar şi Mia Wasikowska (Alice) şi Anne Hathaway (Regina Albă).

Tim Burton este cunoscut în lumea cinematografiei pentru estetica sa ce preferă goticul, câteva personaje din creaţiile sale, precum Edward-Mâini de Foarfecă sau Sweeney Todd, un bărbier însetat de sânge, devenind legendare.

Printre filmele regizate de Burton se numără "Planeta maimuţelor" (2001), "Peştele cel mare" (2003), "Mireasa Moartă" (2005) şi "Charlie şi fabrica de ciocolată" (2005). În 2004, Burton a fost nominalizat la premiile BAFTA, pentru filmul "Peştele cel mare". În 2006, el a fost nominalizat la Oscar pentru filmul "Mireasa moartă", iar în 2008 a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru filmul "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street". În 2007, Tim Burton a fost recompensat cu premiul Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici