Cătălin "Tobi" Neagu, fost toboşar al trupelor Timpuri Noi şi Zebre, a murit la 44 de ani

Cătălin "Tobi" Neagu, fost toboşar al trupelor Timpuri Noi şi Zebre, a decedat sâmbătă, la vârsta de 44 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX colegul său de la Timpuri Noi, Adrian Pleşca (Artan).

9820 afișări
Imaginea articolului Cătălin "Tobi" Neagu, fost toboşar al trupelor Timpuri Noi şi Zebre, a murit la 44 de ani

Cătălin "Tobi" Neagu, fost toboşar al trupelor Timpuri Noi şi Zebre, a murit la 44 de ani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cătălin Neagu a murit sâmbătă, în jurul orei 13.00, la Bucureşti. "A murit de inimă", a spus Artan.

Înmormântarea va avea loc cel mai probabil marţi.

Înfiinţată în 1983 şi activând timp de opt ani ca trupă exclusiv underground, Timpuri Noi a cunoscut în 1991 o schimbare radicală: a devenit una dintre cele mai populare şi mai mediatizate formaţii din România. Până în 2001 a lansat patru albume de succes: "Timpuri noi", "Unplugged", "De regiune superior" şi "Basca abundenţei".

Nucleul trupei Timpuri Noi a fost format din Dan Iliescu şi Adrian Pleşca (Artan). În 1992, trupa era formată din Dan Iliescu (chitară, voce), Adrian Pleşca - Artan (vocal), Adrian Borţun (bas), Marian Moldoveanu (chitară), Cătălin Neagu (tobe). La afârşitul lui 2009, Artan parăseşte Timpuri Noi şi este înlocuit de Tică Alexe. Începând cu 2010, trupa este formată din Dan Iliescu (chitară, voce), Tică Alexe (vocal), Vlady Sateanu (bass), Andrei Bărbulescu (tobe) şi Florin Tuliga (programator). În 2010 formaţia se destramă, Andrei Bărbulescu, Vlady Săteanu şi Florin Tuliga părăsesc trupa. În 2011 Felix Sfura (tobe) şi Sabin Penea (bass, vioară) se alătură formaţiei, care lansează melodia "E loc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici