Cea mai mare imprimantă 3D din Europa a finalizat prima casă cu două nivele

  • Imprimanta BOD2 e cea mai mare imprimantă 3D din Europa
  • În 15 zile a printat o casă cu două nivele în Belgia
  • Construcţiile realizate în acest fel sunt mai rapide şi mai ieftine
673 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare imprimantă 3D din Europa a finalizat prima casă cu două nivele

Profimedia

Se numeşte BOD2 şi e cea mai mare imprimantă 3D din Europa. Cea mai nouă realizare este printarea unei case cu două nivele în Belgia.

Printarea efectivă cu beton a durat 15 zile, mult mai puţin decât pregătirea echipei de studenţi care a programat-o. Însă, odată începută printarea, imprimanta are nevoie de un singur om care să asiste procesul.

Avantajele acestui gen de construcţii sunt acurateţea, rapiditatea şi costurile foarte mici.

Următoarele provocări pentru imprimantă sunt printarea unei piscine, printarea fundaţiei pentru o moară de vânt şi printarea fundaţiei pentru o turbină eoliană.

Managerul de proiect, Marijke Aerts, motivează de ce mai este nevoie de personal uman. 

”La începutul zile trebuie să verifici consistenţa betonului, iar la final, normal, trebuie să cureţi imprimanta,” a explicat  Marijke Aerts.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici