"Cel mai vechi" mesaj într-o sticlă, descoperit la peste 108 ani după ce a fost aruncat în mare - VIDEO

O sticlă descoperită pe o plajă din Marea Nordului, la peste 108 ani după ce a fost lansată în mare, ar putea conţine "cel mai vechi" mesaj de acest fel din lume, au anunţat reprezentanţii unei asociaţii de biologie marină din Marea Britanie, informează bbc.com.

1176 afișări
Imaginea articolului "Cel mai vechi" mesaj într-o sticlă, descoperit la peste 108 ani după ce a fost aruncat în mare - VIDEO

"Cel mai vechi" mesaj într-o sticlă, descoperit la peste 108 ani după ce a fost aruncat în mare - VIDEO (Captură video)

Sticla a fost lansată în Marea Nordului între 1904 şi 1906 şi a fost descoperită de o femeie care se plimba pe o plajă de pe insula germană Amrum.

În interiorul ei se afla o carte poştală conţinând un text care cere persoanei care urma să găsească sticla respectivă să o returneze Asociaţiei de Biologie Marină din Marea Britanie.

Reprezentanţii acestei asociaţii din oraşul Plymouth spun că sticla a făcut parte dintr-un lot de 1.000 de astfel de recipiente care au fost lansate în mare în cadrul unui studiu ştiinţific.

Studiul, care a analizat direcţia curenţilor marini, a fost coordonat în epocă de George Parker Bidder, un cercetător care a devenit apoi preşedintele asociaţiei citate şi a ocupat această funcţie între anii 1939 şi 1945.

În interiorul fiecărei sticle lansate în mare se afla o carte poştală care promitea persoanelor care urmau să returneze recipientele câte o recompensă de 1 şiling.

O monedă veche de 1 şiling britanic a fost expediată de asociaţia britanică pensionarei germane Marianne Winkler, o fostă angajată a serviciilor poştale din ţara ei, care a descoperit această sticlă în timp ce se afla în vacanţă în luna aprilie pe insula Amrum, situată la o distanţă de aproximativ 500 de kilometri de Marea Britanie.

Precedentul record mondial pentru cel mai vechi mesaj într-o sticlă este de 99 de ani şi 43 de zile şi a fost stabilit de un astfel de recipient care a fost descoperit pe o plajă din Arhipelagul Insulelor Shetland, în iulie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici