Concertele dintr-un renumit club au fost mutate pe Cluj Arena, pentru verificarea măsurilor de siguranţă în local

Trei concerte programate să se desfăşoare, luna aceasta, în Clubul Boiler din Cluj-Napoca au fost mutate în parcarea subterană de la Cluj Arena, întrucât patronii localului au decis să verifice printr-un audit suplimentar măsurile de siguranţă, în special pe cele privind prevenirea incendiilor.

840 afișări
Imaginea articolului Concertele dintr-un renumit club au fost mutate pe Cluj Arena, pentru verificarea măsurilor de siguranţă în local

La Cluj concertele dintr-un renumit club au fost mutate pe Cluj Arena pentru verificarea măsurilor de siguranţă din local (Imagine: Mircea Roşca / Arhiva Mediafax Foto )

Potrivit unui comunicat al Clubului Boiler din Cluj-Napoca transmis luni, spaţiul este încadrat de autorităţile de profil la cel mai mic nivel de risc în privinţa incendiilor, fiind integral din beton, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Boiler Club anunţă mutarea evenimentelor programate în perioada următoare pe Cluj Arena, timp în care în club va avea loc un audit suplimentar al măsurilor de siguranţă existente, în special cele cu privire la prevenirea incendiilor. Spaţiul este încadrat de autorităţile de profil la cel mai mic nivel de risc în privinţa incendiilor, nivelul 1, fiind integral din beton, inclusiv barurile, şi toate materialele din interior sunt ignifuge”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii clubului au subliniat că Boiler are două căi de evacuare în caz de urgenţă, marcate cu luminoblocuri - semne de culoare verzi care indică ieşirile şi rămân aprinse chiar în cazul întreruperii curentului eletric.

Managerul Boiler, Teodor Negrea, a arătat în comunicat că tragedia produsă la clubul Colectiv din Bucureşti confirmă faptul că ”siguranţa participanţilor trebuie să fie principala prioritate a oricărui organizator de evenimente”.

”Am decis să îi invităm pe reprezentanţii autorităţilor de profil ca, împreună cu personalul nostru, să evalueze măsurile de prevenire şi combatere a incendiilor existente în club şi să sugereze îmbunătăţiri, fiindcă, dincolo de avize şi autorizaţii, chiar dincolo de măsurile pe care singuri le-am luat, ştim că întotdeauna este loc de mai bine”, a spus Negrea.

La rândul său, directorul Cluj Arena, Radu Raţiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că evenimentele de la Boiler se vor muta în parcarea subterană a stadionului.

"Noi avem un spaţiu în care am mai găzduit evenimente muzicale, avem avantajul că pereţii sunt din beton şi avem trei căi de evacuare a participanţilor. Şi dacă avem 1.000 - 1.500 de persoane le putem evacua într-un minut dacă e cazul", a spus Raţiu.

Evenimentele care vor fi mutate pe Cluj Arena sunt concertul State of Mind, din 7 noiembrie, setul DJ-ul britanic Synkro (Joe McBride), din 13 noiembrie, şi prezentarea, în premieră pentru România, a albumului Butterfly Effect al lui DJ Krush (Japonia), din 20 noiembrie.

Tot luni, patronul Clubului Expirat din Capitală, Andrei Şoşa, a anunţat că va închide localul după ce timp de 12 ani a pus ”viaţa a mii de oameni în pericol”.

De asemenea, administratorii unuia dintre cele mai cunoscute cluburi din municipiul Iaşi, La Bază, au anunţat că îşi suspendă activitatea, pentru două-trei luni, precizând că au fost ignoranţi şi iresponsabili, întrucât nu au autorizaţie ISU, şi că viaţa oamenilor poate fi pusă în pericol.

Potrivit ultimului bilanţ, în urma incendiului izbucnit vineri noapte în clubul Colectiv au murit 31 de persoane, ultima - un tânăr neidentificat de la Spitalul de Arşi- în cursul zilei de luni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici