Cum trăiesc copiii elitei din Teheran. Sancţiunile internaţionale şi regulile stricte din Iran nu îi afectează - FOTO

Copiii elitei din capitala Iranului nu sunt afectaţi nici de sancţiunile internaţionale care li s-au impus ţării lor şi nici de legile islamice.

20947 afișări
Imaginea articolului Cum trăiesc copiii elitei din Teheran. Sancţiunile internaţionale şi regulile stricte din Iran nu îi afectează - FOTO

Cum trăiesc copiii elitei din Teheran. Sancţiunile internaţionale şi regulile stricte din Iran nu îi afectează (Imagine: Instagram)

Urmând modelul contului Rich Kids of Instagram, a fost creat un cont al copiilor elitei din Teheran, Rich Kids of Tehran, informează businessinsider.com.

Creat acum trei săptămâni, contul a adunat deja aproape 62.000 de urmăritori, fiind aproape de cel după care a fost creat, Rich Kids of Instagram, care are circa 66.200 de urmăritori.

Pozele publicate pe respectivul cont au surprins în interiorul şi în exteriorul Iranului, având în vedere sancţiunile internaţionale impuse acestei ţări şi legile islamice după care ea este guvernată.

Legile nu se aplică, însă, şi în ceea ce îi priveşte pe copiii elitei, care au imunitate, spre deosebire de alte milioane de persoane din ţară.

În poze, aceştia afişează iPhone-uri, ceasuri şi maşini de lux, iar majoritatea dintre ei sunt îmbrăcaţi sumar. 

Deşi nu este neobişnuit pentru tinerii din Teheran să petreacă şi să consume alcool, acest lucru apare rar pe internet. Copiii elitei nu au, însă, nicio problemă în a se afişa consumând alcool în cluburi de noapte.

La începutul acestui an, mai mulţi tineri iranierni au fost norocoşi să scape cu o condamnare cu suspendare după ce au fost arestaţi pentru că au postat pe YouTube un clip în care dansau pe melodia lui Pharrell, "Happy".

Mai mult de două treimi dintre locuitorii Iranului au mai puţin de 35 de ani şi aceştia par să respingă valorile islamice promovate de persoanele mai în vârstă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici