Directorul de turneu al trupei U2, descoperit decedat, într-o cameră de hotel din Los Angeles

Rockerii din trupa U2 au anunţat miercuri că Dennis Sheehan, directorul de turneu al grupului, a fost găsit decedat într-o cameră de hotel din Los Angeles, după un show pe care formaţia irlandeză l-a susţinut în acest oraş american.

241 afișări
Imaginea articolului Directorul de turneu al trupei U2, descoperit decedat, într-o cameră de hotel din Los Angeles

Trupa U2 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Biroului de medicină legală din Los Angeles, Dennis Sheehan, în vârstă de 68 de ani, a murit miercuri dimineaţă din cauze naturale într-un hotel din cartierul West Hollywood din Los Angeles. Decesul său a avut loc la doar câteva ore după ce trupa U2 susţinuse primul concert dintr-o serie de cinci show-uri pe care le are programate la The Forum din Los Angeles, în cadrul noului turneu mondial, care va include 20 de oraşe.

"Am pierdut un membru al familiei noastre, încă nu ne vine să credem", a declarat Bono, solistul trupei U2, pe site-ul oficial al grupului. "Nu era doar o legendă în industria muzicală, era o legendă şi în trupa noastră. Este de neînlocuit".

Dennis Sheehan a lucrat cu multe nume mari din industria muzicală şi a fost asistentul rockerului Robert Plant în timpul turneului susţinut de Led Zeppelin în Statele Unite în 1977, înainte de a deveni manager de turneu al grupului U2.

De la înfiinţarea ei în 1976, formaţia irlandeză, câştigătoare a 22 de premii Grammy, a susţinut 20 de turnee mondiale.

Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume în anii 1980 - "The Joshua Tree" şi "Rattle and Hum".

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume.

Precedentul turneu susţinut de U2, intitulat "360º Tour", reprezintă seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obţinute în 2010 şi 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici