Dispută în Marea Britanie, după ce primăriile au renunţat la semnele de punctuaţie din numele străzilor

O adevărată dispută s-a declanşat în Marea Britanie, după ce mai multe primării au renunţat la semnele de punctuaţie din numele străzilor, pentru a evita eventuale probleme în sistemele informatice sau de localizare a adreselor folosite de serviciile de intervenţie.

199 afișări
Imaginea articolului Dispută în Marea Britanie, după ce primăriile au renunţat la semnele de punctuaţie din numele străzilor

Dispută în Marea Britanie, după ce primăriile au renunţat la semnele de punctuaţie din numele străzilor (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Experţii au denunţat un "act de vandalism" după ce Consiliul Municipal a decis la începutul anului să renunţe la folosirea apostrofului şi a altor semne de punctuaţie în scrierea numelui străzilor.

Demersul are în vedere să sprijine activitatea serviciilor de intervenţie în cazuri de urgenţă, în urma unor greşeli fatale, cum a fost cazul în cursul acestui an, când o adolescentă a murit, după ce ambulanţa a ajuns la o adresă greşită.

"Punctuaţia este interpretată greşit de anumite sisteme informatice sau de GPS", a explicat Tim Ward, reprezentant al primăriei din Cambridge.

Măsura i-a nemulţumit pe unii britanici, care au schimbat noaptea plăcuţele cu numele străzilor scrise cu apostrof.

În urma protestelor, primăria din Cambridge a decis anularea măsurilor, susţinând că directiva la nivel naţional a fost, de asemenea, retrasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici