„Goana după aur” din curtea bunicii. În joacă, doi copii şi-au îmbogăţit familia peste noapte. Specialist: Ar putea valora 100.000 de euro

  • Doi fraţi din Franţa, cu vârste de aproximativ 10 ani, au dscoperit aur în casa bunicii
  • Cele două lingouri de câte 1 kilogram valorează împreună peste 80.000 de euro
  • Pe fondul pandemiei, aurul e din ce în ca mai valoros
8318 afișări
Imaginea articolului „Goana după aur” din curtea bunicii. În joacă, doi copii şi-au îmbogăţit familia peste noapte. Specialist: Ar putea valora 100.000 de euro

„Goana după aur” din curtea bunicii. În joacă, doi copii şi-au îmbogăţit familia peste noapte. Specialist: Ar putea valora 100.000 de euro

Foarte mulţi părinţi se confruntă cu efectele din ce în ce mai vizibile ale izolării, cu atât mai mult cu cât cei mici trebuie să şi consume energia cumva. Pe măsură ce vremea se încălzeşte, copiii ies la joacă în grădină, acolo unde unii fac descoperiri valoroase, la propriu. Doi fraţi din Franţa, în vârstă de aproximativ 10 ani, sunt un exemplu concret.

Când Franţa a decis implementarea măsurilor de protecţie împotriva coronavirusului, părinţii băieţilor au decis să plece din Paris şi să se retragă în oraşul Vendôme, acolo unde familia avea o casă mai veche.

Ca să alunge plictiseala, cei doi au început să construiască o colibă ​​improvizată în grădină, folosind ramuri, frunze şi obiecte din casă, printre care şi cearşafuri ce i-au aparţinut bunicii acestora.

Însă, când au scos lenjeria din cameră, două obiecte destul de grele au căzut pe podea. Copiii nu le-au acordat atenţie pe moment şi le-au aşezat la locul lor, dar şi-au amintit mai târziu de ele şi i-au povestit tatălui lor. Acesta a înţeles imediat despre ce e vorba şi a contactat un specialist local. Philippe Rouillac a confirmat vestea cea bună şi l-a anunţat că sunt două lingouri de aur de câte 1 kilogram, fiecare valorând peste 40.000 de euro.

Ulterior, dovezile au scos la lumină şi provenienţa acestora, arată BBC. Fuseseră achiziţionate de bunică în 1967, la un preţ mai mic decât cel actual. Mai mult, pe fondul pandemiei, aurul e din ce în ca mai valoros, aşa că familia speră să-l vândă pentru cel puţin 100.000 de euro.

Cei doi fraţi nu sunt dispuşi să renunţe pur şi simplu la descoperire şi ar vrea să se aleagă măcar cu o piscină unde să se joace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici