Ideea salvatoare a unui bărbat, rămas 3 săptămâni în sălbăticie după ce cabana lui a luat foc. VIDEO

Un bărbat a reuşit să supravieţuiască mai mult de trei săptămâni în pustiul din Alaska, după ce cabana lui izolată a ars din temelii, relatează Fox News. Acesta a fost salvat săptămâna trecută de o patrulă aeriană a observat semnalul „SOS” uriaş desenat de bărbat în zăpadă.

3383 afișări
Imaginea articolului Ideea salvatoare a unui bărbat, rămas 3 săptămâni în sălbăticie după ce cabana lui a luat foc. VIDEO
Tyson Steele, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit joi, la aproximativ 20 de mile de Skwentna, Alaska, potrivit Fox News. Membrii patrulei locale efectuau un control de rutină al zonei, într-un elicopter, când au văzut în zăpadă un „SOS” uriaş.
 
Poliţia de stat a spus că Steele a supravieţuit în adăpostul improvizat mai mult de trei săptămâni, începând cu mijlocul lui decembrie, când acoperişul cabanei sale a luat foc după ce bărbatul a ars o „bucată mare de carton” într-o sobă de lemn. Incendiul ar fi fost provocat de o scânteie, care a aprins acoperişul cabanei în care acesta locuise singur din luna septembrie.
 
Steele a reuşit să salveze din flăcări câteva provizii, dar majoritatea bunurilor sale nu au mai putut fi recuperate. Câinele său, Phil, a pierit de asemenea în incendiu. Bărbatul de 30 de ani a rămas izolat în pustiu, fără nicio cale de comunicare, maşină sau hartă. 
 
După ce a petrecut primele două nopţi de după incendiu într-o peşteră, Steele a improvizat un adăpost din rămăşiţele cabanei. Cel mai apropiat vecin se afla la peste 30 de kilometri distanţă, iar singura posibilitate de salvare rămăsese pe calea aerului. Fără să îşi piardă speranţa, a desenat un semnal „SOS” uriaş în zăpadă, care le-a atras atenţia trupelor care controlau zona într-un elicopter.
 

 
Steele le-a spus poliţiştilor că, deocamdată, plănuieşte să meargă în Salt Lake City pentru a fi alături de familia sa, dar că va reveni apoi în Alaska.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici