Michael Jackson, aniversat, sâmbătă, de milioane de fani din întreaga lume - VIDEO

Michael Jackson, supranumit "Regele muzicii pop", care a decedat pe 25 iunie, a fost sărbătorit de milioane de fani din întreaga lume, sâmbătă, când starul ar fi trebuit să împlinească 51 de ani.

142 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson, aniversat, sâmbătă, de milioane de fani din întreaga lume - VIDEO

Michael Jackson, aniversat, sâmbătă, de milioane de fani din întreaga lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La New York, în Prospect Park, în cartierul Brooklyn, circa 10.000 de persoane de toate vârstele au învins vremea nefavorabilă pentru a participa la evenimentul organizat în onoarea lui Michael Jackson şi animat de rapper-ul DJ Spinna. Organizatorul evenimentului de la New York, cineastul american Spike Lee, este şi cel care a realizat videoclipul "They don't care about us", melodia fiind înscrisă pe albumul "HIStory" al lui Michael Jackson.

Pe ecranele amplasate în parc au fost difuzate imagini cu Michael Jackson şi mai mulţi participanţi la eveniment au început să danseze în stilul consacrat de "Regele pop". Totodată, fanii starului au scris mesaje adresate acestuia pe un zid memorial: "Spiritul, lumina, dragostea şi muzica ta să ne binecuvânteze când dansăm toată noaptea" sau "Simbol, inventator, de neînlocuit, creativ. Mulţumesc".

Video Stirileprotv.ro

Totodată, consilierii municipali din New York au propus denumirea unei staţii de metrou din oraş după numele artistului.

Pe de altă parte, câteva sute de oameni i-au adus un omagiu lui Michael Jackson şi în oraşul Gary din Indiana, unde megastarul şi-a petrecut copilăria.

În Mexic, 12.937 de persoane au stabilit un record mondial dansând împreună celebra coregrafie a melodiei "Thriller", succesul istoric al lui Michael Jackson, lansat în 1982. Evenimentul a strâns circa 40.000 - 50.000 de persoane la Monumentul Revoluţiei din Mexico City. Precedentul record mondial era de 242 de dansatori.

La Paris, peste 2.500 de fani au asistat la o seară în memoria lui Michael Jackson, unde au urmărit, în premieră mondială, integrala clipurilor din cariera "Regelui pop" pe cel mai mare ecran de cinema din Europa, Grand Rex.

Cele mai mari staruri ale Bollywood-ului au oferit publicului un videoclip gratuit în onoarea artistului.

La Bucureşti, aleea "Michael Jackson", numită astfel în memoria regretatului artist, a fost inaugurată sâmbătă, în ziua în care acesta ar fi împlinit 51 de ani, în parcul Herăstrău, în prezenţa primarului Capitalei, Sorin Oprescu, şi a circa 500 de fani care s-au adunat pentru a-i aduce un omagiu cântăreţului. Totodată, o placă comemorativă a fost dezvelită pentru a inaugura aleea din parcul bucureştean, într-o ceremonie organizată la intrarea Arcul de Triumf.

Michael Jackson a făcut stop cardiac şi a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani. De atunci, ancheta efectuată de poliţie şi de agenţii federali s-a concentrat asupra rolului avut de Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care se afla lângă star în ultimele momente ale vieţii acestuia.

Michael Jackson a murit din cauza unei doze letale dintr-un anestezic puternic - propofol -, potrivit unui mandat de percheziţie făcut public în 24 august, în oraşul Houston (Texas), unde sunt mai multe birouri ale medicului personal al starului, Conrad Murray, suspectat de omucidere.

Totodată, reprezentanţii Institutului de Medicină Legală din Los Angeles au spus, vineri, într-o declaraţie de presă, că în urma autopsiei s-a constatat că decesul lui Michael Jackson este omucidere şi a inclus o combinaţie de mai multe substanţe, potrivit CNN.com. Reprezentanţii Institutului au precizat că Michael Jackson a murit în urma unei "intoxicaţii profunde cu propofol".

Familia Jackson a anunţat, în data de 21 august, că înmormântarea starului, programată iniţial pe 29 august - ziua în care acesta ar fi împlinit 51 de ani -, la cimitirul Forest Lawn-Glendale din Los Angeles, va fi amânată pentru 3 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici