Mireille Mathieu marchează 50 de ani de carieră printr-un turneu internaţional, în 2014

Cântăreaţa franceză Mireille Mathieu a declarat, marţi, că în 2014 va susţine două spectacole pe scena sălii de concerte unde a debutat, Olympia, din Paris, pe 24 şi 25 octombrie, dând startul unei serii de show-uri în Franţa, prin care va marca împlinirea a 50 de carieră.

301 afișări
Imaginea articolului Mireille Mathieu marchează 50 de ani de carieră printr-un turneu internaţional, în 2014

Mireille Mathieu marchează 50 de ani de carieră printr-un turneu internaţional, în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru această aniversare, sunt foarte fericită să cânt în legendara sală Olympia, unde am debutat în 1965, şi să regăsesc cu imensă bucurie publicul francez, pe parcursul turneului care va urma, mai ales la Lille, Marsilia, Tours, Nantes, Bordeaux şi, bineînţeles, la Avignon", a precizat Mireille Mathieu, în vârstă de 67 de ani.

Deşi nu a mai susţinut concerte în Franţa din 2005, cântăreaţa franceză a fost extrem de solicitată în Germania, Rusia, Polonia şi în Ţările Baltice.

După concertele programate în Franţa anul viitor, artista va începe un turneu internaţional, care va include spectacole în Elveţia şi Europa de nord. Turneul va include şi un concert la Bucureşti, în data de 24 martie 2014.

Mireille Mathieu, care, de la debutul din 1964, a lansat 40 de albume şi a vândut peste 180 de milioane de discuri, în colaborare cu casa de producţie Abilène Disc, a fost descoperită cu ocazia unui concurs muzical, "On chante dans mon quartier", din oraşul său natal, Avignon, la care a luat marele premiu. Prima ei apariţie la televiziune datează din 21 noiembrie 1965, în emisiunea de televiziune "Télé-Dimanche".

O lună mai târziu, avea să fie invitată să cânte la sala Olympia din Paris, alături de cântăreaţa americană Dionne Warwick, în spectacolul "Sasha Show", prezentat de Sacha Distel.

De-a lungul carierei, a susţinut concerte pe tot globul, fiind ovaţionată la scenă deschisă de milioane de spectatori, a înregistrat 1.200 de melodii în 11 limbi străine şi a colaborat cu mari nume ale cântecului francez şi internaţional: Charles Aznavour, Paul Anka, Placido Domingo, Julio Iglesias, Tom Jones şi mulţi alţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici