Noul gadget Apple, iPad, ţinta unui val de glume online legate de igiena feminină

Glume legate de produsele de igienă feminină au invadat blogosfera internaţională miercuri, la numai câteva minute după ce Apple a anunţat că noul său computer tip tablet se va numi iPad, informează CNN.com

109 afișări
Imaginea articolului Noul gadget Apple, iPad, ţinta unui val de glume online legate de igiena feminină

Noul gadget Apple, iPad, ţinta unui val de glume online legate de igiena feminină

Termenul "Hygienic pad" sau pur şi simplu "pad" este utilizat în limba engleză pentru a desemna absorbantele destinate igienei feminine, în perioada menstruaţiei sau după intervenţii chirurgicale.

"Ironiile sunt inevitabile, de tipul «Da, iPad este mic, uşor şi subţire. Dar poţi să înoţi cu el?»", a scris blogul pe teme tehnologice al Los Angeles Times.

Pe de altă parte, termenul iTampon - care ironizează faptul că iPad poate fi considerat mai mult un tip de maxi-tablet decât un nou computer - a fost al treilea cel mai discutat subiect pe Twitter miercuri seară.

În ceea ce priveşte denumirea iPad, femeile din blogosfera americană au ironizat Apple, sugerând că firma lui Steve Jobs nu are nicio femeie în echipa de marketing. "Cu «iTampon», care a crescut rapid în popularitate în topul temelor de discuţie pe Twitter, este extrem de probabil ca multe femei să se fi întrebat «Există vreo femeie care să lucreze la Apple?»", a scris Annie Colbert, pe blogul ei, "Holy Kaw!".

Comunitatea pasionaţilor de tehnologie a făcut numeroase speculaţii în ceea ce priveşte numele noului gadget al Apple, de luni de zile. Au existat şi zvonuri că acesta ar fi urmat să se numească iSlate, însă au existat glume că această denumire ar putea suna prea învechită sau prea greoaie pentru un computer modern şi performant.

De altfel, unii consideră că numele iPad a sunat ciudat de la început, pentru că nu este parte a vocabularului standard. În plus, după lansare, jurnaliştii care scriu despre noi tehnologii au crezut că glumele care fac legătura între noul produs şi igiena feminină vor dispărea în curând.

Andy Ihnatko, editorialist la Chicago Sun-Times, a declarat că Apple şi-ar putea numi oricum produsul, pentru că firma are "sex appeal" şi oamenii l-ar cumpăra oricum. "La anumite dispozitive, marketingul nu contează", a spus el.

Numele iPad se menţine în linie cu brandingul promovat de Apple, care pune litera "i" înaintea numelor produselor sale, a spus Jacqui Cheng, reporter al site-ului tehnologic Ars Technica.

Cu toate acestea, torentul de glume online despre iPad ar putea rămâne în mintea consumatorilor. În plus, MADtv a ridiculizat numele iPad cu mult timp înainte ca Apple să fi lansat noul produs. Astfel, un clip umoristic vechi de mai mulţi ani din cadrul show-ului a circulat pe internet miercuri, prezentând discuţia dintre două femei, din timpul perioadei de mentenanţă a unui dispozitiv Apple numit iPad.

De altfel, una dintre glumele care a circulat online miercuri, pe Twitter, era sub forma unei întrebări: "Îşi vor trimite femeile soţii la magazinul Apple să le cumpere iPads?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici