O geantă Yves Saint Laurent în valoare de 19.000 de dolari a fost distrusă de vameşii australieni

O poşetă Saint Laurent din piele de aligator, în valoare de 19.000 de dolari, a fost distrusă de vameşii australieni pentru că persoana care a achiziţionat-o nu a avut toate licenţele de import cerute de legea din Australia, relatează CNN.

5610 afișări
Imaginea articolului O geantă Yves Saint Laurent în valoare de 19.000 de dolari a fost distrusă de vameşii australieni

O geantă Saint Laurent în valoare de 19.000 de dolari a fost distrusă de vameşii australieni/ Profimedia/ Ilustraţie generică: geantă din piele de aligator

Geanta, cumpărată online de la un butic din Franţa, a fost confiscată de The Australian Border Force (ABF) şi se afla din ianuarie într-un depozit de marfă din Perth, Australia de Vest.

Cumpărătorul cheltuise 26.313 de dolari australieni pe geantă.

 

 

Produsele din piele de aligator sunt permise în ţară, dar accesul acestora este controlat în temeiul Convenţiei privind comerţul internaţional cu specii pe cale de dispariţie (CITES).

Deşi cumpărătorul a obţinut o licenţă de export din Europa, ea nu deţinea un permis de import CITES pentru Australia, a declarat Departamentul pentru Agricultură, Apă şi Mediu într-un comunicat.

Drept urmare, a spus departamentul, geanta a fost confiscată, fără ca alte măsuri să mai fie luate împotriva cumpărătorului.

Vorbind despre incident, ministrul mediului Sussan Ley i-a avertizat pe importatori că trebuie să aibă permisele corecte pentru a aduce anumite produse în ţară.

"Cu toţii trebuie să fim conştienţi de ceea ce achiziţionăm online, deoarece restricţionarea comerţului cu produse de origine animală este crucială pentru supravieţuirea pe termen lung a speciilor pe cale de dispariţie", a spus Ley, adăugând că Australia monitorizează îndeaproape ceea ce intră şi iese din ţară.

Jason Wood, ministrul adjunct pentru Vamă, Siguranţă Comunitară şi Afaceri Multiculturale, a declarat că ţara are grijă de articolele importate ilegal, inclusiv „accesorii de modă, bibelouri, blănuri, animale împăiate şi fildeş”.

O piele de lup canadian se numără printre obiectele confiscate recent de ofiţerii ABF din Perth.

În Australia, infracţiunile comerciale cu animale sălbatice pot fi pedepsite cu până la 10 ani de închisoare şi cu o amendă de 222.000 de dolari australieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici