Povestea celor şapte copii care „s-au întors din morţi”: Medicii, uimiţi de cel mai mare caz de acest fel. VIDEO

În 2011, o excursie cu şcoala, în Danemarca, a mers cât se poate de prost. Mai mulţi copii au căzut în apa îngheţată şi au murit. Inimile lor au încetat să mai bată timp de câteva ore. Totuşi, în cel mai mare caz de acest fel, toţi cei şapte copii au revenit la viaţă, scrie BBC.

7915 afișări
Imaginea articolului Povestea celor şapte copii care „s-au întors din morţi”: Medicii, uimiţi de cel mai mare caz de acest fel. VIDEO

Katrine a pornit într-o excursie alături de alţi 12 colegi de clasă.

„Era vreme rea, iar vântul sufla cu putere. Barca pur şi simplu s-a răsturnat în mijlocul mării”, spune unul dintre colegii lui Katrine. „Am ajuns sub barcă, iar când am revenit la suprafaţa a început coşmarul”, declară Katrine.

„Toată lumea ţipa şi totul părea ireal”, adăugă tânăra, potrivit BBC.

Temperatura apei era doar de 2 grade Celsius, iar elevii se aflau la sute de metri depărtare de ţărm.

„Nu puteam să înot, iar unul dintre colegii mei a venit spre mine. Dar în câteva minute, am ajuns în moarte clinică”, spune Casper, unul dintre supravieţuitori.

Inima lui Casper, unul dintre cei şapte copii care erau morţi, se oprise din punct de vedere teoretic. Totuşi Katrine a înotat şi a ajuns la ţărm, în ciuda faptului că intrase în şoc hipotermic.

„În acele momente m-am gândit că o să mor”, a povestit Katrine.

Până când medicii au ajuns la faţa locului, copiii erau deja morţi de două ore. „Erau reci ca gheaţa”, a declarat Michael Jaeger Wansche, unul dintre medicii care au intervenit. „Atunci când o persoană este atât de rece cum erau ei, ştim bine că putem încerca metode de resuscitare”, a continuat Wansche. „Sunt morţi, dar nu cu adevărat”, a mai spus medicul.

Hipotermia extremă care a oprit inima copiilor le-a încetinit şi metabolismul, acest lucru însemnând că organele ar fi putut funcţiona din nou dacă temperatura corpului era readusă la normal.

Inimile copiilor au început să bată din nou după şase ore de la accident. Totuşi, două milioane de celule nervoase mor în fiecare minut dacă nu primesc oxigen.

După mai multe zile, Casper şi ceilalţi copii s-au trezit.

„Tomografiile nu au arătat anomalii, acest lucru fiind cu adevărat incredibil”, a spus Wansche. „Cazul este semnificativ pentru că nu au mai fost niciodată atât de multe victime cu hipotermie care au fost resuscitate cu succes”, a continuat medicul.

Accidentul a schimbat viaţa tuturor celor implicaţi.

„Sunt foarte fericită că trăiesc. Este greu să explic pentru că am fost atât de aproape să pierd totul”, a mai spus Katrine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici