Record Guinness: Un indian a rezolvat 5 cuburi Rubik cu o singură mână în doar 1 minut şi 23 secunde

Indianul Bhargav Narasimhan a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, duminică, după ce a rezolvat cinci cuburi Rubik cu o singură mână în doar 1 minut, 23 de secunde şi 934 miimi de secundă.

461 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Un indian a rezolvat 5 cuburi Rubik cu o singură mână în doar 1 minut şi 23 secunde

Record Guinness: Un indian a rezolvat 5 cuburi Rubik cu o singură mână în doar 1 minut şi 23 secunde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În martie 2014, recordul mondial pentru rezolvarea unui singur cub Rubik fusese stabilit de un robot făcut din piese Lego, conectat la un telefon mobil inteligent. După un an, pe 1 martie 2015, tânărul indian Bhargav Narasimhan a stabilit un nou record Guinness, rezolvând simultan cinci cuburi Rubik, informează fr.news.yahoo.com.

În faţa camerelor de filmat şi a unui grup de susţinători, degetele mâinii sale stângi au alunecat cu dexteritate pe pătrăţelele colorate ale cuburilor Rubik, care începeau să se alinieze cu o viteză incredibilă. Cu un aer detaşat, cu mâna dreaptă în buzunar, după doar 1 minut şi aproape 24 secunde, Bhargav Narasimhan, originar din oraşul indian Chennai, a afişat un zâmbet triumfător: tocmai doborâse precedentul record - un minut şi 52 de secunde -, deţinut de japonezul Tumu Tabuchi.

În vârstă de 21 de ani, Bhargav Narasimhan a început să se joace încă de la vârsta de cinci ani cu aceste cuburi colorate din plastic, inventate în anii 1970. El s-a declarat fericit că a stabilit un nou record mondial şi spune că a făcut acest lucru pentru ţara lui. Tânărul indian, student la farmacie, deţine deja peste 40 de recorduri naţionale şi două recorduri asiatice pentru rezolvarea cuburilor Rubik cu o singură mână şi a fost al treilea indian care a rezolvat un cub Rubik în mai puţin de 10 secunde. Pasiunea lui pentru aceste cuburi pare să fie o afacere de familie, deoarece sora lui, Deepshika, domină la rândul ei competiţiile feminine de profil organizate în India.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici