Regizorii filmelor din franciza "Matrix", daţi în judecată pentru 300 milioane de dolari

Fraţii Lana şi Andy Wachowski, regizorii francizei "Matrix", au fost daţi în judecată de un scenarist american, care susţine că cei doi cineaşti i-au "furat" ideile pentru a realiza ultimele două filme din această trilogie şi solicită daune de 300 de milioane de dolari.

636 afișări
Imaginea articolului Regizorii filmelor din franciza "Matrix", daţi în judecată pentru 300 milioane de dolari

Lana, Andy Wachoswski (Imagine: Hepta)

Thomas Althouse i-a dat în judecată pe cei doi cineaşti, susţinând că aceştia s-au inspirat în realizarea filmelor "Matrix - Reîncărcat" şi "Matrix - Revoluţii" din scenariul său intitulat "The Immortals", relatează TMZ.com.

El afirmă că a trimis scenariul "The Immortals" studiourilor Warner Bros. încă din anul 1993, însă nu a primit niciun răspuns din partea reprezentanţilor acestei companii.

În documentele depuse la tribunal, Althouse a spus că a văzut filmele din trilogia "Matrix" abia în anul 2010 şi a recunoscut imediat mai multe asemănări cu opera sa - introducerea de cabluri în ceafa personajelor, agenţi-roboţi îmbrăcaţi în costume elegante şi personaje rămase captive într-o staţie de tren.

În acest proces, Thomas Althouse i-a dat în judecată pe fraţii Wachowski, studiourile Warner Bros. şi producătorul Joel Silver, pe care îi acuză de încălcarea drepturilor de autor.

Franciza "Matrix" este evaluată la circa 2 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici