Restaurantul care impune tăcere clienţilor, pentru a aprecia mai bine mâncarea

Un tânăr proprietar de restaurant din Brooklin, New York, propune clienţilor iubitori de linişte câteva seri pe săptămână în care aceştia pot lua cina într-o tăcere absolută.

337 afișări
Imaginea articolului Restaurantul care impune tăcere clienţilor, pentru a aprecia mai bine mâncarea

Un restaurant din New York impune tăcere clienţilor, care astfel pot să aprecieze mai bine mâncarea (Imagine: Shutterstock)

Deschis cu o lună în urmă, restaurantul a găsit imediat amatori, într-un oraş în care clienţii s-au plâns adesea de nivelul exagerat de zgomot din localuri.

Uneori este nevoie de rezervare pentru a obţine o masă în zilele de vineri sau duminica seara la Eat, o sală intimă cu 25 de mese, situată în cartierul cochet Greenpoint.

"Doresc să ofer oamenilor posibilitatea să aprecieze mâncarea cu o atenţie deosebită, acest lucru fiind de obicei imposibil în restaurantele zgomotoase, mai ales într-un oraş ca New Yorkul", a declarat Nicholas Nauman, proprietarul restaurantului, în vârstă de 28 de ani.

În timpul mesei, prin urmare, clienţii nu trebuie să vorbească şi îşi închid telefoanele mobile. Meniul vegetarian, bazat pe produse bio locale, este savurat prin urmare în tăcere deplină, înr-un mod atât de diferit de agitaţia continuă a metropolei.

"Intri în dialog cu propriul spirit, te gândeşti la o mulţime de lucruri", afirmă Morgan Yakus, o clientă care a "încercat mai multe senzaţii şi chiar i-a venit să râdă", pentru a se regăsi, în cele din urmă, "mai zen, mai senină".

La început, Nicholas Nauman se gândea să programeze o seară de tăcere pe lună, dar în prezent a ajuns să organizeze cel puţin o seară liniştită pe săptămână.

Un meniu costă 40 de dolari, plus bacşiş, un preţ mai mult decât rezonabil pentru o seară liniştită la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici