Rihanna a ajuns la un acord în justiţie cu foştii ei contabili

Cântăreaţa Rihanna a fost de acord să semneze un acord pentru a pune capăt procesului cu foştii ei contabili pe care i-a dat în judecată după ce a ajuns la concluzia că aceştia erau vinovaţi de pierderile financiare pe care le-a înregistrat în 2009.

132 afișări
Imaginea articolului Rihanna a ajuns la un acord în justiţie cu foştii ei contabili

Rihanna (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Anunţul oficial a fost făcut, joi, de avocaţii celor două tabere, în faţa judecătorului federal însărcinat cu acest caz.

Termenii acestui acord nu au fost dezvăluiţi în cadrul audierii care a avut loc în faţa judecătorului federal Kevin Castel la New York. Avocaţii Rihannei şi cei ai acuzaţilor, firma de contabilitate Berdon şi foştii angajaţi ai cântăreţei Michael Mitnick şi Peter Gounis, nu au dorit să comenteze această decizie.

În acel proces, iniţiat de Rihanna în 2012, se afirma că firma Berdon a solicitat comisioane "exorbitante" pentru concertele susţinute de artistă în 2009, provocându-i pierderi financiare consistente. Rihanna a acuzat, totodată, firma Berdon că nu a calculat corect taxele pe care artista le datora în Statele Unite şi în străinătate şi că nu a ştiut să monitorizeze eficient redevenţele pe care cântăreaţa ar fi trebuit să le încaseze de pe urma pieselor sale.

În vârstă de 26 de ani, Rihanna, născută în Barbados, al cărei nume real este Robyn Fenty, este una dintre cele mai de succes cântăreţe din lume, având la activ o serie de hituri pop precum "Umbrella" şi "Diamonds". Artista a câştigat deja şapte premii Grammy.

Potrivit documentelor depuse în justiţie, atunci când a angajat cabinetul financiar Berdon, Rihanna avea doar 16 ani şi nu se pricepea deloc la chestiunile de ordin financiar.

Întrucât finanţele ei au fost administrate neadecvat, Rihanna susţine că a avut pierderi financiare masive în timpul turneului ei mondial din 2010 intitulat "Last Girl on Earth", deşi firma Berdon a încasat comisioane de câteva milioane de dolari.

Artista ceruse iniţial despăgubiri de 35 milioane de dolari, dar, potrivit The New York Post, firma de contabilitate Berdon LLP i-a transmis cântăreţei o ofertă de 10 milioane de dolari pentru a pune capăt acestui proces

În prezent, averea cântăreţei Rihanna, în vârstă de 26 de ani, este estimată la 43 de milioane de dolari.

Rihanna şi-a lansat primul album discografic în 2005, iar primul ei single devenit nr.1 a fost piesa "S.O.S.". Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima poziţie a clasamentelor muzicale: "Umbrella", "Take a Bow" şi "Disturbia". Înainte de "Loud", din 2010, cântăreaţa a lansat albumul "Rated R", în noiembrie 2009. Cele mai recente albume ale sale sunt "Talk That Talk" (2011) şi "Unapologetic" (2012). Albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare pe plan mondial, iar cântăreaţa a fost recompensată cu şapte premii Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici