Simple Minds concertează la Bucureşti

Formaţia pop-rock scoţiană Simple Minds va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 20 noiembrie, informează organizatorii, D&D East Entertainment.

23 afișări
Imaginea articolului Simple Minds concertează la Bucureşti

Simple Minds concertează la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Solistul Jim Kerr

Una dintre cele mai îndrăgite trupe ale anilor '80 şi '90, Simple Minds va ajunge în România în cadrul turneului de promovare a noului ei album, "Graffiti Soul", lansat în 2009.

"Graffiti Soul" este cel de-al 15-lea album de studio al trupei Simple Minds. Cu un sound contemporan, dar păstrând, în acelaşi timp, elementele caracteristice care au definit Simple Minds de-a lungul anilor, "Graffiti Soul" a urcat până pe locul al zecelea în topul albumelor din Marea Britanie şi până pe locul al nouălea în European Top 100 Album Chart.

Cu un stil inconfundabil pop-rock şi spectacole live pe măsură, scoţienii de la Simple Minds vor cânta pentru prima oară în Bucureşti, într-un concert oferit de D&D East Entertainment, împreună cu Marcel Avram. Repertoriul trupei va cuprinde atât hituri internaţionale, ca "Don't You (Forget About Me)", "Alive and Kicking" şi "Belfast Child", cât şi materiale de pe noul album.

Simple Minds - Belfast Child

Înfiinţată în 1978, la Glasgow (Marea Britanie), trupa Simple Minds are 20 de piese care au ajuns în topurile 20 internaţionale. Trupa a avut vânzări de peste 35 de milioane de albume, iar cinci materiale discografice ale ei au ajuns pe primul loc în topurile de specialitate. Simple Minds a fost votată cea mai bună trupă live de prestigioasa revistă Q.

De-a lungul anilor, Simple Minds a avut nenumărate turnee de stadion, majoritatea sold-out, incluzând trei show-uri în timpul cărora au fost headlineri pe stadionul Wembley din Londra.

Vocea solistului Jim Kerr este, fără îndoială, una dintre cele mai bune de pe scena pop-rock, iar stilul Simple Minds a influenţat trupe ca The Killers, Muse, Keane, Moby şi Manic Street Preachers.

În prezent, trupa este compusă din membrii fondatori Jim Kerr, Charlie Burchill (chitară, clape) şi Mel Gaynor (baterie), alături de Andy Gillespie (clape) şi Eddie Duffy (chitară bas).

Biletele pentru concertul din Bucureşti al trupei Simple Minds s-au pus în vânzare luni şi se pot achiziţiona din reţeaua magazinelor Germanos şi online, de pe www.eventim.ro şi www.bilete.ro. Biletele au preţuri de 250 lei, 180 lei, 120 lei şi 90 lei, în funcţie de poziţia locului din sală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici