STUDIU. Jocurile video nu cauzează un comportament agresiv

  • Jocurile video nu cauzează un comportament agresiv, arată un nou studiu.
  • Au fost reanalizate 28 de studii din 2018.
  • Cercetătorii au spus că, la nivel statistic, legătura dintre cele două este aproape inexistentă.
2043 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Jocurile video nu cauzează un comportament agresiv

STUDIU. Jocurile video nu cauzează un comportament agresiv

Jocurile video nu cauzează un comportament violent, spun cercetătorii, după ce au reanalizat 28 de studii din 2008. 
 
Studiile au fost derulate la nivel global, iar eşantionul total a fost de 21.000 de tineri, relatează The Guardian.
 
Echipa de cercetare, condusă de Aaron Drummond de la Universitatea Massey din Noua Zeelandă, a reanalizat 28 de studii care vizau legătura dintre jocurile video şi comportamentul agresiv şi violent.
 
Noul raport publicat miercuri a arătat că există o legătură foarte mică, la nivel statistic, între cele două, dar nesemnificativă.
 
Prin urmare, cercetarea actuală nu poate susţine ipoteza că jocurile video violente au un impact semnificativ pe termen lung asupra comportamentul agresiv al tinerilor”, se arată în raport.
 
În schimb, au existat alte studii care au arătat că ar exista efecte asupra comportamentului emoţional. Un studiu derulat de Universitatea New South Wales, în 2018, a subliniat că persoanele care joacă frecvent jocuri video agresive acordă mai puţină atenţie imaginilor violente din alte contexte. Practic, oamenii ar fi mai puţin impresionaţi de imagini care pentru alţii ar putea fi tulburătoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici