Video Trenul Orient Express a ajuns în Gara Sinaia, călătorii vizitând Castelul Peleş - VIDEO

Celebrul tren Orient Express a sosit, luni la prânz, în gara din Sinaia, garnitura fiind aşteptată pe peron de localnici şi turişti, dar şi de o fanfară, pasagerii vizitând Castelul Peleş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3532 afișări

Pasagerii au coborât din tren, în timp ce fanfara cânta, senior managerul trenului declarând, corespondentului MEDIAFAX, că, anul acesta, în fascinanta călătorie sunt peste 80 de persoane.

„Suntem foarte fericiţi că am ajuns în România, la Sinaia, în această dimineaţă. Avem aproximativ 85 de pasageri cu noi în această călătorie, şi suntem, ca de obicei, încântaţi să putem vizita din nou acest frumos oraş, Castelul Peleş este un punct central al întregii călătorii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, senior manager-ul Orient Express, Bruno Janssens.

El a adăugat că trenul Orient Express pleacă, doar o dată pe an, de la Paris la Istanbul.

„Facem această călătorie, o dată pe an, şi este una istorică. Ştim că toţi pasagerii şi-au rezervat această călătorie datorită trenului şi a istoriei sale. S-au îmbarcat în Paris. Am trecut prin Ungaria şi Budapesta, ieri, iar acum am intrat în România şi este încântător să descoperi peisajele frumoase şi Castelul Peleş”, a mai spus Janssens.

Călătorii Orient Express au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este dificil să prinzi un loc în acest tren şi că se fac chiar liste de aşteptare, pe decursul mai multor ani.

“Eleganţa lui, întreaga călătorie şi toţi cei de la bord, totul e atât de special. Suntem din Regatul Unit. Am fost pe lista de aşteptare timp de doi ani şi jumătate, de-abia aşteptam să urcăm la bord. Este una din acele călătorii fabuloase pe care trebuie să le faci”, a povesit o femeie, unul dintre călători.

Pasagerii spun că sunt trataţi regeşte, pe parcursul călătoriei de la Paris la Istanbul.

“Minunat. Mâncarea este incredibilă, oamenii, personalul de pe tren sunt pur şi simplu uimitori, şi îmi place aici, peisajul este uluitor”, spune o femeie din Atlanta, statul Georgia, Statele Unite ale Americii.

O călătorie costă aproximativ 10.000 de euro, însă oamenii spun că merită toţi banii.

„Cât am plătit pentru bilet? Sunt foarte mulţi bani. Foarte mult. Este o sumă foarte mare, în special pentru oamenii care nu au mult. Mă simt tristă pentru că am plătit atât de mult şi sunt oameni care au atât de puţin. Viaţa nu este dreaptă, dar este o experienţă unică şi este şi aniversarea de 60 de ani a soţului meu”, a adăugat o altă călătoare.

După Sinaia, Orient Express a oprit şi în gara din Ploieşti Vest, iar apoi a plecat spre Bucureşti. Călătoria cu Orient Express-ul durează şase zile, de la Paris la Istanbul. Trenul are 15 vagoane, vechi din anii '20.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici