Un film despre viaţa papei Francisc, în pregătire în Argentina. Ce actor va interpreta rolul Suveranului Pontif - FOTO

Un film care va descrie viaţa papei Francisc, primul suveran pontif originar din America Latină, se află în pregătire în Argentina, a anunţat marţi revista americană Variety.

160 afișări
Imaginea articolului Un film despre viaţa papei Francisc, în pregătire în Argentina. Ce actor va interpreta rolul Suveranului Pontif - FOTO

Papa Francisc (Imagine: Jorge Bergoglio/Mediafax Foto)

Filmul, care se va intitula "Historia de un cura", va fi regizat de Alejandro Agresti, cu Rodrigo de la Serna în rolul fostului arhiepiscop al oraşului Buenos Aires, Jorge Bergoglio.

Actorul argentinian Rodrigo de la Serna a devenit cunoscut pe plan internaţional după ce a interpretat rolul prietenului de călătorie al lui Ernesto "Che" Guevara în filmul "The Motorcycle Diaries".

"Mai mult decât o biografie rapidă care relatează evenimentele principale, sunt mai interesat să încerc să prezint interiorul acestei persoane atât de unice, decizia sa de a-şi urma vocaţia şi felul în care el a combinat credinţa şi raţiunea după ce a studiat timp de 14 ani ca iezuit înainte de a deveni preot", a declarat Alejandro Agresti pentru revista Variety.

Potrivit Reuters, fostul cardinal Jorge Bergoglio a dat papalităţii un stil informal, mai prietenos.

Papa Francisc continuă să facă galerie pentru clubul său de fotbal preferat, San Lorenzo, le-a cerut preoţilor catolici să îşi cumpere automobile "mai modeste" şi a spus că persoanele gay nu ar trebui să fie marginalizate, ci integrate în societate.

Filmul, care va fi jucat în spaniolă şi italiană, va fi turnat în Argentina, Italia şi Germania. Deocamdată, nu este cunoscută data lansării pe marile ecrane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici