VIDEO China renunţă la planurile pentru autobuzul care trebuia să treacă pe deasupra circulaţiei rutiere

Proiectul autobuzului care ar fi putut rula pe deasupra circulaţiei rutiere - prezentat ca o soluţie pentru decongestionarea traficului - a fost anulat pe fondul acuzaţiilor de strângeri ilegale de fonduri; autorităţile chineze susţin că a fost folosit pentru a vinde produse financiare, potrivit FT.

1932 afișări
Imaginea articolului VIDEO China renunţă la planurile pentru autobuzul care trebuia să treacă pe deasupra circulaţiei rutiere

VIDEO China renunţă la planurile pentru autobuzul care trebuia să treacă pe deasupra circulaţiei rutiere

Presa chineză a scris că directorul general al companiei Transit Elevated Bus, Bai Zhiming, folosea tehnologia pentru a atrage investitorii să cumpere produse financiare vândute pe platformele de finanţare.

Duminică, autorităţile chineze au anunţat că investighează compania pentru acuzaţii de strângeri ilegale de fonduri prin intermediul platformei financiare Huaying Kailai, fondată de Bai.

Huaying Kailai a strâns 19 milioane de dolari la finalul anului 2016 cu o dobândă anuală de 12% pentru dezvoltarea autobuzului, scria presa chineză, anul trecut.

Bai este una dintre cele 32 de persoane reţinute săptămâna trecută, potrivit poliţiei din Beijing.

Prototipul autobuzului trebuia să aibă o lungime de 22 de metri, o înălţime de 4,8 metri şi trebuia să susţină 300 de pasageri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici