Zi neagră pentru muzică. Mentorul AC/DC, George Young, fratele mai mare al chitariştilor Angus şi Malcolm, a murit

George Young, fratele mai mare al chitariştilor Angus şi Malcolm de la AC/DC, a murit. El avea 70 de ani. George Young a fost şi el muzician şi a cântat în trupa Easybeats, dar a fost şi producător al AC/DC. Fraţii săi care au fondat AC/DC, una dintre cele mai mari trupe rock ale tuturor timpurilor, l-au considerat un mentor.

953 afișări
Imaginea articolului Zi neagră pentru muzică. Mentorul AC/DC, George Young, fratele mai mare al chitariştilor Angus şi Malcolm, a murit

Zi neagră pentru muzică. Mentorul AC/DC, George Young, fratele mai mare al chitariştilor Angus şi Malcolm, a murit

Născut în Scoţia, acesta a emigrat în adolescenţă alături de familie, obţinând cetăţenia australiană.

La începuturile anilor 60, George a fost chitaristul ritmic şi compozitorul trupei australiene, The Easybeats, alături de care a lansat mai multe hituri internaţionale, printre care şi Friday On My Mind.

În urma unor neînţelegeri cu membrii trupei, acesta a părăsit-o şi şi-a dedicat timpul propriei sale case de producţie şi a lucrat cu mai tinerii săi fraţi, Malcolm şi Angus, punând astfel umărul la lansarea AC/DC.

De asemenea, a cântat şi pe câteva piese la bas şi a fost şi co-producătorul câtorva discuri de succes ale trupei, cum ar fi High Voltage, T.N.T., Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Let There Be Rock şi Powerage.

"Fără ajutorul său AC/DC n-ar fi existat. A fost un muzician, un compozitor, un bun sfătuitor şi mult mai mult decât atât. Nu întâlneşti în fiecare zi un profesionist atât de dedicat muncii sale", se spune într-un comunicat oficial AC/DC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici