„Marius Tucă Show” | Ion Cristoiu: Eu cred că Iohannis îl va desemna tot pe Orban / PSD nu se aştepta la decizia asta de la CCR | „Capodopera” conferinţei de presă de la Cotroceni

Ediţie specială „Marius Tucă Show”. Invitatul lui Marius Tucă a fost analistul politic şi jurnalistul Ion Cristoiu.

9831 afișări

Redăm principalele idei din emisiune:

Ora 18.47 Cristoiu, despre greşeala făcută de preşedinte în contextul epidemiei: Iohannis nu a încercat să se depărteze puţin de Guvern. Îşi asumă tot ce fac ei acum. El e terminat dacă vine epidemia în România. O să fie isterie generală. Cea mai mare problemă nu e virusul, ci e isteria.

Ora 18.36 Cristoiu, despre „capodopera” conferinţei de presă de la Cotroceni: Iohannis a spus că PSD, în ticolăşia lui, s-a plâns la CCR. Păi el de câte ori s-a plâns? Dar PNL? Ce, nu ai voie să te plângi? A mai spus şi prostia că nu va pune premier de la PSD. El e preşedintele României. 

Ora 18.20 Klaus Iohannis exclude ideea unui guvern de uniune naţională

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat , luni, că exclude varianţa unui guvern de uniune naţională. Şeful statului a precizat că este treaba premierului desemnat să găsească majoritatea parlamentară.

„Guvern de uniune naţională, nu”, a afirmat Klaus Iohannis, luni la Cotroceni, întrebat despre subiect.

Acesta a adăugat că nu el, ca preşedinte al României poate ghici majorităţile parlamentare

„Încă nu am ajuns acolo să pot eu să ghicesc majorităţile sau să le stabilesc eu. Nici nu e treaba preşedintelui, e treaba Parlamentului să găsească majorităţile. Mai exact e treaba celui desemnat să îşi găsească majorităţile, însă vom vedea ce se va întâmpla după citirea motivării”, a conchis Iohannis.

Ora 18.19 Preşedintele, despre şansele să fie organizate anticipate: Tocmai au scăzut, sub 50%, da. Au scăzut şansele. Am şi spus că în opinia mea cea mai legitimă soluţie e revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor şi crearea unei noi majorităţi parlamentare care să poată susţine un guvern stabil, capabil să guverneze pentru cetăţean. Avem nevoie de un nou Legislativ care să ofere o nouă majoritate. Nu putem continua aşa cu situaţii de blocaj perpetue, cu guverne demise trimestrial. Vedem însă că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor şi, deşi timp de trei ani de zile a eşuat în a guverna, acum vrea să îi împiedice să facă treaba pe cei care au dovedit că ştiu ce trebuie făcut pentru România. Citeşte continuarea...

Ora 18.14 Iohannis: Nu voi desemna un premier PSD. Nu există niciun partid şi nicio coaliţie cu o majoritate în Parlament. Aşadar, nu voi desemna un premier decât atunci când voi considera că aceasta este soluţia justă pentru această criză în care ne aflăm. Citeşte continuarea...

Ora 18.10 Klaus Iohannis, despre Traian Băsescu premier: Nu am primit propunere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, că nu a făcut consultări cu partidele pentru desemnarea unui premier, răspunzând, astfel, unei întrebări adresate de reporterul MEDIAFAX, privind o posibilă numire a lui Traian Băsescu, la propunerea PMP.

Întrebat, luni seara, într-o conferinţă de presă, de reporterul MEDIAFAX, ce părere are despre propunerea PMP de a-l numi premier pe fostul preşedinte Traian Băsescu, actualul şef al statului, Klaus Iohannis a spus că nu a primit nicio propunere.

„Deocamdată nu am făcut consultări. Nu am primit propuneri”, a răspuns Iohannis.

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat, luni, că Traian Băsescu ar fi o propunere bună de premier, pentru că fostul preşedinte al României are suficientă experienţă pentru a trece ţara de acest moment de criză.

Ora 18.08 Iohannis a convocat CSAT, miercuri, în contextul coronavirusului

Klaus Iohannis a anunţat că va convoca şedinţa CSAT miercuri, de la ora 14.00, unde vor fi discutate măsurile luate în contextul coronavirului şi strategia pentru combaterea unei epidemii la nivel naţional. Citeşte continuarea...

Ora 17.55 Ion Cristoiu: Eu cred că Iohannis îl va desemna tot pe Ludovic Orban. Premierul va promite că va face majoritate. Se reia iarăşi investirea, cu toată comedia. (...) PSD nu se aştepta la decizia asta de la CCR, se aştepta la o decizie pentru viitor. Ei însă au dat retroactiv, înseamnă că procedurile se reiau. PSD dorea să facă anticipate. (...) Iohannis nu va spune în seara aceasta pe cine desemnează, ci va anunţa că îi cheamă la consultări. 

Ştirea iniţială:

Marius Tucă şi Ion Cristoiu vor analiza la cald ultimele informaţii despre învestirea Cabinetului Orban 2 în Parlament şi declanşarea alegerilor anticipate.

Va avea loc votul de învestitură?

Vor respecta parlamentarii PSD decizia de boicot?

Ce se va întâmpla dacă nu există cvorum?

Va fi afectat calendarul anticipatelor?

Care va fi efectul votului PNL împotriva propriului guvern?

Va exista un Guvern Orban 3?

Cum va acţiona preşedintele Iohannis în cazul unui eşec al anticipatelor?

Sunt doar câteva din întrebările la care va răspunde Ion Cristoiu, luni, începând cu ora 17.45, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici