Anunţul ANM prinvind evoluţia norului de fum din vestul Bucureştiului

Joi seara circulaţia aerului se realizează din sector predominant estic. Vântul suflă moderat, cu viteze la rafală de până la 35...45 km/h, arată ANM, în estimărea meteorologică privind evoluţia norului de fum din vestul Bucureştiului.

5800 afișări
Imaginea articolului Anunţul ANM prinvind evoluţia norului de fum din vestul Bucureştiului

Anunţul ANM prinvind evoluţia norului de fum din vestul Bucureştiului

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din vestul Municipiului Bucureşti, precizăm faptul că, până sper miezul nopţii circulaţia aerului se va realiza, în general, din sector estic, având o viteză a vântului la rafală de 35...45 km/h, apoi va predomina o circulaţie nord-estică, iar la rafală viteza vântului va fi în general de 25...35 km/h”, transmite ANM.

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, joi după-amiaza, în Capitală. Un număr de 12 autospeciale de stingere acţionează la faţa locului, însă operaţiunea pompierilor este înregunată de vânt, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISUBIF).

Conform sursei citate, ard circa 10.000 metri pătraţi, în zona Ghencea.

„Accesul autospecialelor se face cu dificultate, vântul favorizează extinderea incendiului”, potrivit ISUBIF.

Autorităţile au transmis mesaj Ro-Alert, locuitorilor din zona incendiului.

„Incendiu vegetaţie uscată zona Strada Braţov, degajări masive de fum. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de acces pentru a facilita trecerea structurilor de intervenţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiiile din mediul on-line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”, este mesajul pe care l-au primit locuitorii din Sectoarele 5 şi 6 şi din localitatea Bragadiru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici