Allen Coliban, membru USR: „Putem vorbi despre o criză în interiorul PNL”

  • „Nu cred că avem de-a face cu o criză politică, dar cred că putem vorbi despre o criză în interiorul PNL”, declară vice-preşedintele USR Allen Coliban, primar al Braşovului.
  • Alegerea este în mâna preşedintelui PNL, Ludovic Orban, adaugă acesta.
580 afișări
Imaginea articolului Allen Coliban, membru USR: „Putem vorbi despre o criză în interiorul PNL”

Allen Coliban, membru USR: „Putem vorbi despre o criză în interiorul PNL”

Întrebat la Digi24 despre evoluţia politică de marţi, Allen Coliban a spus că vede diferit faţă de discuţiile de luni „transparentizarea problemei din interiorul PNL-ului”.

„Nu cred că avem de-a face cu o criză politică, dar cred că putem vorbi despre o criză în interiorul PNL pentru că toate deciziile şi toate opţiunile pe care noi le-am oferit partenerilor noştri sunt opţiuni echilibrate, normale, care respectă raportul de forţe rezultat în urma alegerilor parlamentare. Prin urmare, alegerea la ora actuală este în mâna preşedintelui PNL, Ludovic Orban”, a spus liderul USR.

Allen Coliban a adăugat că USR PLUS a considerat că este normal să primească fie funcţia de premier, fie pe cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor: „Am făcut şi nominalizări pentru fiecare dintre ele, prin urmare suntem deschişi către toate opţiunile prezente. Astăzi am venit cu o nouă variantă, aceea de a avea vicepremieri din partea USR PLUS şi din partea PNL pe cei doi preşedinţi, astfel încât să aibă şi domnul Ludovic Orban o platformă şi o poziţie în viitorul Guvern”.

Întrebat dacă vrea să spună că, în acest moment, cheia deblocării negocierilor este, de fapt, în PNL, Allen Coliban a răspuns că „este doar o nuanţă în plus faţă de ce ştiam cu toţii de ieri: faptul că poziţia USR PLUS nu a fost înspre funcţii, ci înspre echitate şi acel echilibru în coaliţia de guvernare şi opţiunile pe care le-am oferit au fost multiple. La ora actuală decizia este la PNL”.

Liderul USR, Dan Barna, a făcut marţi o declaraţie de presă în care l-a propus pe Cătălin Drulă pentru şefia Camerei Deputaţilor şi a mai propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliţie să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, s-a declarat deranjat de anunţul făcut de Dan Barna, spunând că nu ajută, iar preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis că orice propunere sau posibilă soluţie menită să consolideze viitoarea coaliţie trebuie adusă pe masa discuţiilor şi i-a încurajat pe partenerii să rămână consecvenţi acordului de a comunica împreună şi doar acele lucruri asupra cărora au ajuns la un acord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici