Angela Merkel se retrage după alegerile de anul acesta. Ce pensie va avea

Cancelarul german Angela Merkel va primi lunar o pensie de aproximativ 15.000 de euro după ieşirea din funcţie, potrivit unui calcul al Asociaţiei contribuabililor germani.

4084 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel se retrage după alegerile de anul acesta. Ce pensie va avea

Angela Merkel se retrage după alegerile de anul acesta. Ce pensie va avea

Aceste drepturi la pensie rezultă din calitatea sa de membru de lungă durată în Bundestag şi din perioada de ministru federal şi cancelar, a anunţat organizaţia. 
 
Angela Merkel va primi astfel aproape jumătate din salariul actual. Cancelarul câştigă în prezent puţin peste 35.000 de euro pe lună. La fel ca toţi foştii cancelari şi foşti preşedinţi federali, Merkel va avea, de asemenea, dreptul la un birou. În plus, i se va plăti un manager de birou, doi asistenţi, un dactilograf şi un şofer.
 
Drepturile la pensie sunt reglementate de lege. Potrivit paragrafului 20 din Legea deputaţilor, de exemplu, Merkel ar avea dreptul la suma maximă de 65% din indemnizaţia membrilor care au stat aproximativ 31 de ani în parlament, potrivit Focus.de.
 
Angela Merkel se va retrage după alegerile generale din septembrie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici