Antonescu: Dacă toţi ar vorbi cum vorbesc eu, ar fi foarte bine şi ne-am înţelege

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, întrebat în legătură cu o declaraţie a liderului PSD Victor Ponta, că el vorbeşte aşa cum ştie să o facă şi nu are dorinţa de a jigni pe cineva, el opinând totodată că, dacă toţi ar vorbi cum vorbeşte el, "ar fi foarte bine" şi s-ar înţelege.

379 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă toţi ar vorbi cum vorbesc eu, ar fi foarte bine şi ne-am înţelege

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă îşi va propune să vorbească frumos pentru a nu deranja simpatizanţii PSD, conform recomandării lui Victor Ponta.

"Eu de vorbit, ştiţi cum era o vorbă, în meserii din astea de ale noastre, care nu-ţi mai lasă răgazul, tihna, ca să mai creşti spiritual, îţi vine la un moment dat să spui «dom’le, eu cărţile mi le-am citit, filmele mi le-am văzut, vorbele mi le-am vorbit». Eu vorbesc aşa cum ştiu eu să vorbesc, nu am niciun fel dorinţa vreodată de a jigni pe cineva … dacă mi s-a întâmplat - nu cu domnii din PSD mi s-a întâmplat vreodată … s-a mai întâmplat, că te mai ia gura pe dinainte, nu cu dânşii însă, mi-am cerut scuze - eu cred că, dacă toţi ar vorbi cum vorbesc eu, ar fi foarte bine şi ne-am înţelege. Deci nu am … îmi propun alte lucruri de vorbit, propun să vorbesc frumos cu toată lumea, iar dumneavoastră nu mă mai speriaţi, că uitaţi-vă câte temeri are şi primul ministru şi le împărtăşesc şi eu … sunt temeri serioase, nu ne mai speriaţi cu chestii dinastea, că abia stăm, săracii de noi", a replicat liderul PNL.

Ulterior, Antonescu a fost întrebat cum vede afirmaţiile premierului Victor Ponta care ar fi susţinut că este dezamăgit de faptul că are un discurs critic de la putere.

"Nu-l lua în serios, că nu spune adevărul … Am zis eu că sunt dezamăgit de CrCrin Antonescu", a intervenit Ponta.

"Vă rog frumos, lăsaţi martorul … dumneavoastră aveţi apucături de procuror şi eu de judecător … lăsaţi martorul să vorbească", a fost replica liderului PNL.

"Aici, de faţă cu mine? Stai şi tu să plec şi să-i pui şmecheria asta", i s-a adresat premierul jurnalistului.

Ulterior a intervenit din nou Antonescu: "Deci, dacă e vorba de o declaraţie a domnului Ponta, îl întrebaţi pe domnul Ponta, pe mine mă întrebaţi de declaraţii de ale mele".

Totodată, jurnalistul a clarificat faptul că era vorba despre faptul că premierul reclama o opoziţie din cadrul puterii din partea liderului PNL.

"Nu, eu nu practic nicio opoziţie din cadrul puterii şi cred că acest lucru e clar", a replicat Antonescu.

"Asta-i culmea, cu mine de faţă să zică…", a mai completat Ponta la finalul conferinţei de presă, în timp ce se ridica de pe scaun.

Într-o declaraţie făcută vineri seară, Victor Ponta spunea: "Toţi colegii mei care au intervenit au răspuns la declaraţiile domnului preşedinte Antonescu şi, după cum ştiţi foarte bine, eu niciodată nu am vorbit şi nu voi vorbi niciodată în public ceva de rău despre domnul Antonescu, fără să ascund faptul că mă deranjează că domnia sa stă la putere dar se comportă ca şi când ar fi în opoziţie. Dar cred că lucrul ăsta nu l-a mai făcut în ultima perioadă, apreciez această reschimbare de atitudine şi sper să fie constantă", spunea Ponta.

De asemenea, în emisiunea la care a participat duminică seară la Antena 3, premierul a fost întrebat dacă Antonescu nu va avea probleme în a fi ales preşedinte dacă liderii locali ai PSD "ridică piciorul de pe pedala de acceleraţie" anul viitor şi nu se implică în campania pentru alegerile prezidenţiale. Ponta a răspuns: "Dacă Crin va continua să vorbească de rău de PSD, probabil că se va întâmpla lucrul ăsta. Eu sper că nu o facă".

El a mai afirmat că Antonescu, dacă vrea să devină preşedintele tuturor românilor, trebuie să "vorbească frumos" cu toţi şi să vadă exact ce doresc simpatizanţii PSD, ca şi cei ai UDMR, PNL, PPDD sau altor partide ori cei care nu susţin niciun partid.

"Vreau un preşedinte care să-i reprezinte pe toţi. Sigur, în primul rând pe pesedişti, că eu sunt preşedintele PSD", a adăugat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici