Antonescu: Dau Guvernului nota 8, miniştrilor PNL - 7.Stroe trebuia să discute Codul rutier şi în PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că acordă activităţii Guvernului de până în prezent nota 8, iar miniştrilor PNL nota 7, reclamând lipsa de comunicare a acestora pe politicile publice şi exemplificând prin cazul ministrului de Interne, Radu Stroe, care nu a consultat PNL.

782 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dau Guvernului nota 8, miniştrilor PNL - 7.Stroe trebuia să discute Codul rutier şi în PNL

Antonescu: Dau Guvernului nota 8, miniştrilor PNL - 7.Stroe trebuia să discute Codul rutier şi în PNL (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Aş putea să spun că lipseşte, şi ăsta e sentimentul şi în partid, e şi al meu (...) i-am vrea mai prezenţi, i-am vrea mai mult în comunicare pe temele lor şi am vrea să discutăm cât se poate de mult în partid despre politicile care în cadrul Guvernului şi prin intermediul Guvernului condus de Victor Ponta să le aplice. Nota Guvernului ar fi să zicem 8, nota miniştrilor liberali nu ar scădea sub 7, diferenţa fiind dată într-adevăr de prestaţia, de efortul suplimentar al premierului", a spus Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

El a menţionat că una dintre nemulţumirile pe care le are faţă de activitatea miniştrilor PNL îl priveşte pe Radu Stroe în legătură cu modificarea Codului rutier. Liderul PNL a afirmat că înainte ca Stroe să propună modificarea legislaţiei nu a discutat în partid acest subiect.

Antonescu a afirmat că în proiectul de modificare a Codului rutier este posibil să fie pedepse prea aspre.

"Ideea de a înăspri trebuie totuşi calibrată cumva mai gradual. Adică există sentimentul, am vorbit cu mulţi oameni în aceste zile, care nu m-au sunat să mă întrebe dacă m-am certat sau dacă m-am împăcat cu Ponta, m-au sunat să-mi explice că e totuşi prea mult pentru o greşeală pe care o poţi comite să-ţi pierzi permisul patru ani", a afirmat liderul PNL, menţionând că nu este "expert" în acest domeniu, dar că subiectul ar putea fi discutat în partid şi cu premierul.

Antonescu a menţionat că în prezent nu se pune problema remanierii lui Radu Stroe, legată de acest subiect.

De asemenea, el a menţionat că o remaniere guvernamentală "nu este probabilă sau iminentă".

Neplata amenzilor rutiere în termen de 30 de zile ar putea duce la suspendarea permisului de conducere, iar în anumite cazuri şoferii care produc accidente grave ar putea rămâne fără permis până la trei-patru ani, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ministrul de Interne, Radu Stroe.

Ministrul de Interne a precizat că instituţia pe care o conduce pregăteşte, pentru această toamnă, o serie de modificări ale legislaţiei privind regimul circulaţiei rutiere în România, acestea vizând câteva aspecte importante care privesc prevenirea abaterilor rutiere grave, cu accent pe reducerea numărului de morţi şi răniţi de pe şoselele României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici