Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: 100.000 de euro pentru susţinerea societăţii civile şi jurnalismului independent în Belarus

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a pledat, joi, la reuniunea informală de la Berlin în favoarea unei reacţii rapide şi consistente a UE în Belarus şi a anunţat o procedură de alocare a sumei de 100.000 de euro pentru susţinerea societăţii civile şi a jurnalismului independent din Belarus.

139 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: 100.000 de euro pentru susţinerea societăţii civile şi jurnalismului independent în Belarus

Aurescu:100.000 de euro pentru susţinerea societăţii civile şi jurnalismului independent în Belarus

Ministrul Bogdan Aurescu a pledat, joi, la reuniunea informală de la Berlin, în favoarea unei reacţii rapide şi consistente a UE şi a susţinut ferm importanţa sancţionării celor vinovaţi de fraudarea alegerilor, represiunile violente ale protestelor şi încălcările drepturilor omului, până la cel mai înalt nivel.

De asemenea, ministrul român de Externe a exprimat sprijinul pentru trimiterea unei misiuni OSCE, asistată de UE, care să faciliteze un dialog direct între autorităţi şi societatea civilă.

„În acest context, demnitarul român a propus creşterea şi diversificarea susţinerii pentru Belarus, prin intensificarea contactelor cu mediul academic, ONG-uri şi mass-media independente. A arătat că România analizează măsuri concrete de susţinere a societăţii civile din Belarus, pe baza experienţei avute în parcursul democratic. În acest sens, ministrul Bogdan Aurescu a anunţat că la nivelul Ministerului Afacerilor Externe a fost demarată procedura de alocare a unei contribuţii financiare voluntare pentru susţinerea societăţii civile şi a jurnalismului independent din Belarus, în valoare de 100.000 de euro, din bugetul pentru asistenţă pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară, gestionat de MAE şi de Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare a României (RoAid)”, anunţă MAE.

Reuniunea informală în format Gymnich a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene are loc la Berlin, în perioada 27 – 28 august, sub egida Preşedinţiei germane a Consiliului UE.

Miniştrii prezenţi la reuniune şi-au exprimat îngrijorarea faţă de menţinerea tensiunilor interne, continuarea represaliilor la adresa protestatarilor paşnici şi acuzele adresate Occidentului pentru presupusa implicare în aceste demonstraţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici