Băsescu: Ne-ar trebui un Guvern competent, care să genereze creştere economică durabilă

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că după restabilirea echilibrelor macroeconomice României îi trebuie un Guvern competent, care să genereze creştere economică durabilă şi locuri de muncă, principala soluţie în acest sens fiind utilizarea fondurilor europene.

394 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ne-ar trebui un Guvern competent, care să genereze creştere economică durabilă

Traian Basescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În cazul României suntem la stadiul la care echilibrele macroeconomice au fost restabilite, ceea ce ne-ar trebui ar fi un Guvern competent care să genereze creştere economică durabilă şi locuri de muncă. Banii europeni ne stau la dispoziţie. Ne trebuie doar competenţă şi corectitudine ca să-i utilizăm", spune Băsescu, într-un interviu acordat publicaţiei online Calea Europeană, cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei.

El adaugă că fondurile europene au devenit o vulnerabilitate a României în loc să fie un avantaj, iar nivelul redus de absorbţie este cauzat nu numai de lipsa de capacitate administrativă, ci reprezintă şi “o probă a lipsei de patriotism” şi incompetenţei miniştrilor şi funcţionarilor.

"În mod egal şi miniştrii şi funcţionarii au probat şi incompetenţă şi lipsă de patriotism. Să sperăm că lucrurile vor merge mai bine de acum înainte, chiar dacă, trebuie să recunosc, declaraţii de genul «anul
acesta vom absorbi 50% din banii europeni», venite din partea guvernanţilor, îmi par a fi în linia unei retorici fără acoperire şi care fixează guvernanţii în zonă incompetenţei şi a incapacităţii de a înţelege mecanismul de absorbţie a fondurilor europene", susţine şeful statului.

El precizează însă că fostul Minister al dezvoltării regionale şi turismului, condus de Elena Udrea, trebuie scos din aceste referiri negative.

"Este corect să scot din aceste referiri negative
fostul MDRT, unde absorbţia fondurilor a fost mai bună şi, cel puţin până anul trecut, în acord cu graficul de asigurare a banilor alocaţi. O dovedesc cifrele", mai spune Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici