Fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz a murit la vârsta de 70 de ani / Fifor: PSD a pierdut un om de nădejde / Paşcu: A fost un politician serios şi discret

Fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz a murit sâmbătă seară, potrivit unei postări pe Facebook făcută de avocatul Gabriel Liviu Ispas, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, care era prieten cu acesta. Duvăz avea 70 de ani.

15372 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz a murit la vârsta de 70 de ani / Fifor: PSD a pierdut un om de nădejde / Paşcu: A fost un politician serios şi discret

BREAKING Fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz a murit

„In aceasta seara, Bogdan Niculescu-Duvaz ne-a parasit! A plecat intr-o lume mai buna, in care sa isi arate sufletul mare... Drum bun, prieten drag! Mergi linistit acolo sus, printre stele...”, a scris Gabriel Ispas, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Bogdan Nicolae Niculescu Duvăz s-a născut pe 14 decembrie 1949 la Bucureşti. El a avut şapte mandate de deputat şi a fost membru al PSD din anul 2003. Acesta a fost ministru în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea şi Adrian Năstase.

Fifor: PSD a pierdut un om de nădejde. Ne despărţim cu greu de Bogdan Niculescu Duvăz!

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că, prin moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz, partidul a pierdut un om de nădejde şi un coleg extraordinar.

„Astăzi Partidul Social Democrat a pierdut un om de nădejde şi un coleg extraordinar. Ne despărţim cu greu de Bogdan Niculescu Duvăz! Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade! Condoleanţe familiei, în aceste clipe atat de grele!”, a scris Mihai Fifor, sâmbătă, pe Facebook.

Ioan Mircea Paşcu: Un politician serios. Eu unul, nu te voi uita, Bogdane!

Ioan Mircea Paşcu a afirmat că nu îl va uita niciodată pe Bogdan Niculescu Duvăz. Fostul europarlamentar PSD a precizat că acesta a fost „un politician serios şi discret”, unul dintre primii membri ai Frontului Salvării Naţionale (FSN).

„Am aflat cu multă durere ca astăzi a încetat din viaţa, Bogdan Niculescu Duvaz, unul din primii membri ai Frontului Salvării Naţionale, un politician serios şi discret, care a fost o prezenta semnificativă in viaţa politica românească timp de mai mult de 20 de ani. Eu unul, nu te voi uita, Bogdane!”, a scris Ioan Mircea Paşcu, sâmbătă, pe Facebook.

Petre Roman: E o pierdere considerabilă. Era un om inteligent, pregătit

Petre Roman a declarat că moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz este o pierdere considerabilă. Fostul premier a spus că Duvăz era un om inteligent, un bun arhitect de meserie şi un om „subtil în analizele politice”.

„A făcut parte din Guvernul care a fost învestit de Parlament. Era ministrul Tineretului şi Sportului. A fost un participant la Revoluţie şi a devenit aproape în mod natural un om politic cu clasă. Era un om inteligent, un om pregătit, arhitect bun de meserie. Un om subtil în analizele politice. În înfruntarea care s-a declanşat în FSN între ceea ce se numeşte aripa reformistă şi aripa conservatoare, el a urmat calea împreună cu mine şi cu grupul binecunoscut, calea care a condus la formarea PD. (...) Am construit PD în condiţiile acelea deosebit de complicate, în încleştarea care a avut loc în politica românească, numai că spre deosebire de ceea ce a urmat mai târziu sau astăzi, nu era o încleştare sterilă, era o luptă pentru principii, pentru idei, pentru un proiect de România”, a afirmat Petre Roman, sâmbătă, la România Tv.

Acesta a adăugat că Bogdan Duvăz s-a reîntors la PSD, însă a fost mereu parlamentar onest în politica românească.

„Astăzi aproape nimeni nu mai vorbeşte despre un proiect de România. Noi numai despre asta vorbeam. E o pierdere considerabilă, fiindcă în fond s-a dus dintre noi destul de tânăr. A rămas după ce PD a trecut pe partea de dreapta, brusc. El s-a dus în PSD, fiindcă acolo credeam că îi e mai uşor şi mai bine să reprezinte principiile lui. A fost un parlamentar PSD onest în politica românească”, a conchis Roman.

La rândul său, fostul preşedinte Traian Băsescu a spus că Bogdan Duvăz a fost poate printre cei mai importanţi catalizatori ai tranziţiei de la Constituţia comunistă la Legea fundamentală de astăzi.

„Suflet de stânga, însă, în mod categoric. El a plecat cu Petre Roman la ruperea FSN-ului, la formarea PD-ului şi până la urmă s-a întors la originea politicii sale, în PSD. E o pierdere pentru politica românească, dar dincolo de a fi o pierdere pentru politica românească, e un politician care a plecat fără să spună toate cele ce erau de spus de Revoluţie, mineriade. A fost un participant direct la toate evenimentele şi probabil unul dintre cei mai importanţi catalizatori ai tranziţiei de la Constituţia comunistă la Constituţia de astăzi”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la România Tv.

Fostul şef al statului a adăugat că de la Bogdan Duvăz puteai afla foarte multe lucruri despre Revoluţie.

„Bogdan Niculescu Duvăz este parte din nucleul care a preluat Revoluţia şi a dus-o până la intrarea în istoria constituţională postdecembristă. (...) E parte a transfomării României, Bogdan Niculescu Duvăz şi este un om care public a fost mult mai puţin aşezat la locul lui decât alţii care au făcut mai puţin pentru trecerea la democraţie. A fost şi oarecum modest, zic eu, Bogdan Niculescu Duvăz”, a completat Băsescu.

Taguri:
duvăz,
deces,
ministru

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici